>>>
> Aktuelnosti > Aktivnosti MEP-a > Javna rasprava: Strategija razvoja informacionog društva CG do 2020

Javna rasprava: Strategija razvoja informacionog društva CG do 2020

Završena je javna rasprava o izradi strategije razvoja informacionog društva Crne Gore do 2020. U javnoj raspravi učestvovao je MEP gdje je u kratkim i jasnim crtama ukazao na konkretne praktične probleme koje se dešavaju po pitanju IT-ja u Crnoj Gori, te predložio nekoliko koraka za koje smatra da bi se trebala posvetiti pažnja.

Ipak, predlagač strategije ostao je nedorečen. Nije osvrnuo na sva konkretna pitanja, već u mnogim slučajima demagoški komentarisao neke druge stvari koje nijesu ni spomenute u našim komentarima, “prebacivao loptu” na druge manje važne stvari, što je – začuđujuće. To se naročito odnosi na pitanja koja smo predočili da se velike korporacije igraju sa državnim granicama Crne Gore, te da mnoge nijesu upoznate sa postojanjem države koja slavi svoju desetogodišnjicu nezavisnosti (ali jesu npr. upoznati sa postojanjem državama koje slave osmogodišnjicu, odnosno petogodišnjicu postojanja).

U nastavku integralno prenosimo dokumenat ministarstva o javnoj raspravi. Ipak, ostaje da se vidi kako će Crna Gora izaći na kraj 2020. godine po pitanju informatike. Da li će u međuvremenu biti pokrenut ijedan iole ozbiljan start-up, da li će biti poboljšana infrastruktura na način da odgovara svjetskim i evropskim trendovima i da li će se dogoditi ijedno značajnije ulaganje u našu državu – to ostaje da se vidi.

Top