>>>
> Activism & ORG > Održan Otvoreni forum Podgorica 2015

Održan Otvoreni forum Podgorica 2015

Seminar u organizaciji MEP-a “Otvoreni forum Podgorica” održao se 10. i 11. oktobra 2015. godine u prostorijama Fakulteta za poslovne studije MBS. Seminar je okupio preko trideset ljudi iz Crne Gore, ali i regiona koji su raspravljali o temama predzetništva, medija i aktivizma.

Na panelu Mladi i preduzetništvo učesnicima su se obratili gosti Aco Šćekić (bankar.me) Danilo Popović, (zaposli.me) i Vuk Mrkaić (projekat Upperfield). Oni su razgovarali o razvoju ideja, preduzetničkom duhu, mogućnostima i barijerama crnogorskog tržišta, uspjesima, padovima i daljim planovima. Takođe, podijelili su svoje bogato iskustvo i dali nekoliko korisnih poslovnih savjeta učesnicima foruma.

preduzetnistvo2

Panel Mladi i mediji okupio je Ivu Malešević (studentski radio Krš), Maju Lalić (portal javnog servisa rtcg.me) i gošću iz Zagreba Selmu Pezerović (Ziher.hr). U interakciji sa učesnicima raspravljali su o učeću mladih u medijima, zastupljenosti tema koje zanimaju mlade, stvaranju medijskog sadržaja, senzacionalizmu i objektivnom novinarstvu, ulozi društvenih mreža i održivosti medija.

mladi-i-mediji

Panel Mladi i aktivizam bio je najbrojniji na forumu. Gostovali su mr Vladimir Antonijević iz Srbije, Pero Šundić (Bedem Fest), Maša Vujisić (Rotarakt Podgorica) i Miloš Zvicer, fotograf. Svako je od gostiju na spostveni način iz njima bliskih oblasti društvenog djelovanja prenio iskustvo učesnicima foruma.

aktivizam

Nakon svake panel-diskusije organizovane su radionice iz svake od tematskih cjelina. Na radionici u okviru teme preduzetništva, učesnici su izrađivali SWOT analizu za poslovanje portala bankar.me i zaposli.me. U okviru radionice za medije, mladi su obrađivali teme medijskog žargona i značaju nepristrasnog i objektivnog sastavljanja vijesti. Osnovne tehnike Neuro-lingvističkog programiranja (NLP) objašnjene su nakon panela mladi i aktivizam.

studentski-aktivizam

Nakon održanog seminara, učesnicima uručeni su sertifikati. Iz organizacije MEP najavljena je organizacija sličnih događaja u budućnosti.

Top