>>>
> Activism & ORG > Antifa protest u Podgorici: Gnjev pravedni(h) oružje je pravde!

Antifa protest u Podgorici: Gnjev pravedni(h) oružje je pravde!

meCrnogorski available languages

Antifa protest u Podgorici: Gnjev pravedni(h) oružje je pravde!

Održana protestna šetnja u Podgorici: Dosad smo ćutali, ali Ljuba Čupića im nećemo odćutati!

Nakon antifa okupljanja u Nikšiću, Kotoru, Herceg Novom i Cetinju, došla je na red i Podgorica! Građani su se okupili kod spomenika Svetom Petru Cetinjskom, skandirali ime Ljuba Čupića, i došli di Skupštine gdje su građani zapjevali himnu Crne Gore. Skup je završen stihovima: “Crnogorac nikad kukavica nije, smrt ga gleda – on se na nju smije”.

Kod spomenika Svetom Petru Cetinjskom u Podgorici, građani su se okupili i krenuli u protestnu šetnju zbog nedavnog skrnavljenja spomenika narodnog heroja Ljuba Čupića u Nikšiću. Prošetali su i do zgrade Skupštine Crne Gore.

U protestnoj šetnji su učestvovali predsjednik Liberalne partije Andrija Pura Popović, poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, poslanica DPS-a Aleksandra Vuković, šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković. Šetnji su se pridružili predsjednik i potpresjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović Damir Šehović, te nekadašnji ministar vanjskih poslova Miodrag Vlahović.Kako je najavljeno, protest je organizovala grupa građana koja je tim povodom objavila proglas.


Proglas “Crnogorskog građanskog protesta 2021” prenosimo integralno:

“Građanke i građani Crne Gore, Jednom smo morali dići glas i reći – dosta je bilo!

Dalje im nećemo dozvoliti da urušavaju temelje naše države. Naši preci su se borili za ovu Crnu Goru.

Ćutali smo kad su skrnavili spomenike crnogorske antifašističke istorije, ćutali smo dok su veličali aveti četničkog fašističkog pokreta, ćutali smo i dok su sa političkim konvertitima i izdajnicima pravili neku novu kleronacionalističku Crnu Goru.

Dosad smo ćutali, ali Ljuba Čupića im nećemo odćutati. Takli su simbol crnogorskog antifašizma i jedan od stubova crnogorske države. Takli su u desetine i stotine hiljada crnogorskih rodoljuba koji su svoje živote položili za današnju Crnu Goru.

alje neće moći!

Pozivamo vas, građanke i građani Podgorice i Crne Gore, da u utorak 15. jun, u 19 sati, jasno i složno pokažemo kako izgleda antifašistička i evropska Crna Gora. Nakon ovoga niko od nas više nema izgovor za to što śedi kući umjesto da je na ulici sa svojim prijateljima.

Ova antifašistička i evropska ulica je za budućnost nas i naše đece i za sva buduća pokoljenja naše jedine majke Crne Gore!

Ovo je novi početak ili kraj!

Po nama nećete pišati!!

 

Okrenuli leđa “SKupštini” i gledali put “Cara Junaka” Nikole I Petrović-Njegoša

 


U međuvremenu: Isplivao snimak “Šubare” na idolopoklenju Dražinom kumiru

 


2# “Ne pravi sebi idola niti kakva lika; nemoj im se klanjati, niti im služiti.”

 

Antifa Montenegro Antifa Crna Gora Antifa

meCrnogorski available languages

Top