>>>
> Activism & ORG > Biti Crnogorac ili Crnogorka je čast i privilegija – Crnogorsko proljeće 2021

Biti Crnogorac ili Crnogorka je čast i privilegija – Crnogorsko proljeće 2021

meCrnogorski available languages

Biti Crnogorac ili Crnogorka je čast i privilegija – Crnogorsko proljeće 2021

Biti Crnogorac ili Crnogorka je čast i privilegija – Crnogorsko proljeće 2021

Iz inicijative Crnogorsko proljeće 2021. reagovali su na netačne navode obavještavajući građane Crne Gore da ti iskazi nijesu istiniti, poručujući da je porijeklo ovih građana isključivo antifašističko te da su autokolone njihov način da ispolje svoje nezadovooljstvo zbog  kako oni kažu nepravde koja se dešava u društvu.

crnogorsko proljeće nikšić crnogorski grad crna gora montenegro auto kolona patriotski skup pks cg mne

“S obzirom da smo mi svi građani Crnogorsko proljeće 2021., podržavaoci auto okupljanja, imamo obavezu da istinito i tačno obavjestimo javnost o svim činjenicama vezanim za nas jer se netačno i sa krajnje lošom namjerom informacije plasiraju u medijima regiona”, navode u saopštenju.

Kao prvo ističu da inicijativa je namijenjena svim građanima bez obzira na boju međusobne razlike.

“Prvo , mi ne mrzimo nikoga i CRNOGORSKO PROLJEĆE 2021. pripada svakom građaninu jednako, bez podjela koje bi uzimale u obzir vjeru , naciju , seksualno opredjeljenje i slično. Jedino što mrzimo su podmetačine , laži i prevare koje se plasiraju”, dodaje se u saopštenju.

Kao drugo navode da Crnogorsko proljeće 2021. nije sintagma nastala po uzoru na arapski svijet i ne podrazumijeva nikakvo nasilje.

“Naprotiv, za nas je crnogorsko proljeće miris cetinjske lipe, primorske osjeke i žabljačke čistine. Ono je iznjedrilo slobodu svim dobromislećim crnogorskim građanima da izađu na ulice, sa svetim obilježijima naše jedine države Crne Gore, u svojim automobila vodeći računa o distanci i štiteći sebe i druge. Naši motivi i ciljevi su jasni, nesposobna, izdajnička i poltronska vlada mora da se mijenja. Doživljavamo sramotu svaki put kad nas oni u svijetu predstavljaju. Dobro je znati engleski jezik, ali ako je on loš ili nije najbolji iako je razumljiv ne treba ga koristiti u diplomatskoj konverzaciji. Ako su nas prethodni krali, ovi nas zadužuju . Kad su ovi nemoćni i neznaveni , krivi su oni prethodni i tako u krug. Nama je toga dosta. Mi smo iskrene patriote i naša jedina partija je Crna Gora”, ističu  u saopštenju.

Kao treće ističu da je njihovo porijeklo antifašističko te da pripadnici pokreta ne baštine ideologije i vrijednosti koje se kose sa tim.

“Mi smo većinom potomci antifašista. Našim venama teče krv junaka i narodnih heroja. Naša djeca koja izlaze na ulice imaju malo godina da bi bili članovi organizovanih kriminalnih grupa, neki još ni u školama nijesu čuli za fašizam ,a ne da baštine te vrijednosti i ideologije koje se pominju. Oni čista srca pokazuju koliko vole svoju DRŽAVU i na ulicama su zato što ih boli nipodaštavanje i nepriznavanje”, naglašavaju iz Pokreta.

Najavili su nastavak auto okupljanja jer kako kažu to je njihov način da ispolje i reaguju na svaku nepravdu.

“Biti Crnogorac ili Crnogorka je čast i privilegija, Crnogorsko proljeće 2021 je demokratija i mi ćemo nastaviti da izlazimo i da reaguijemo na svaku nepravdu. Treba da znate da smo tu , da nas ima đe god da se okrenete i što god da radite, neko našim očima gleda u vas”, zaključuju u saopštenju.

meCrnogorski available languages

Top