>>>
> Magazin > tehno/inovativno > Boost Me Up

Boost Me Up

meCrnogorski available languages

boost me up

Predakceleracijski program Boost Me Up organizuju IPC Tehnopolis, Naučno-tehnološki park Crne Gore i „Amplituda“ uz pokroviteljstvo Ministarstva nauke –  ključna podrška razvoju startapova u Crnoj Gori

Program Boost Me Up (BoostMEup), nastao je kao jedinstveni spoj ekspertize, umreženosti i inovativnih platformi, i jedinstvena je prilika domaćim mikro i malim preduzećima kao i razvojnim timovima da postave svoju biznis ideju u poslovni ekosistem kroz niz strateških aktivnosti i uz saradnju sa regionalnim i ekspertima EU.

Riječ je o nacionalnoj platformi koja za cilj ima povećanje broja inovativnih kompanija sa tendencijom brzog rasta ili start-up-ova. Na taj način ostvaruje se uticaj na digitalizaciju privrede Crne Gore kroz razvoj preduzetničko-inovativnog ekosistema i kreira platforma za nove alate i vještine kako bi se promovisao inovativni i preduzetnički potencijal.

Nakon inicijalnog poziva timovima koji imaju ideju/koncept ili formirano preduzeće, te odabira najboljih, počinje petomjesečni program koji za cilj ima da polaznicima tj. budućim startapovima pruži neophodna znanja i iskustva kako bi pokrenuli biznis. Pored nacionalnih, regionalnih i eksperata iz zemalja EU sa višegodišnjim znanjem i iskustvom u navedenim oblastima, timovima je obezbijeđena i finansijska pomoć kako bi pokrenuli biznis.

Program će, nakon selekcije timova, u pet mjeseci sve ideje i startupove koji budu odabrani provesti kroz sedam modula predakceleracije tj. ključnih oblasti za razvoj njihove ideje sa vrhunskim ekspertima. Na kraju, okviru Western Balkan Startup Foruma 2020. godine biće organizovan Montenegro Pitching contest gdje će biti izabran pobjednik Programa.

U konačnom, cilj je da povezivanjem sa investitorima, tzv. “poslovnim anđelima” iz zemlje i regiona podstaknemo kompanije da ulažu u start-up-ove i kreiramo moderno domaće tržište za inovacije.

Dosadašnja praksa je pokazala da veliki broj ideja, naročito onih inventivnih nisu uspjeli da izađu na tržište upravo zbog nedostatka naprednog promišljanja prilikom razvoja i realizacije poslovne ideje. Program je posebno usmjeren na aspekt osnaživanja timova i prezentacije poslovnih ideja investitorima. Implementacijom ovog programa ostvariće se značajan iskorak u relizaciji politika Evropske unije kojom se potenciraju novi modeli ekonomskog razvoja na nacionalnom ili regionalnom nivou baziranom na ciljanoj podršci naučno-istraživačkim i inovativnim aktivnostima.

meCrnogorski available languages

Top