>>>
> Magazin > tehno/inovativno > BoostMeUP – program lansiranja CG startup-ova

BoostMeUP – program lansiranja CG startup-ova

meCrnogorski available languages

Predakceleracijski program lansiranja crnogorskih startapova kroz BoostMeUp nacionalnu platformu – od ideje do uspješnog biznisa

NOVČANA I EKSPERTSKA POMOĆ ZA TIMOVE

Razvojni timovi i kreativni pojedinci u prilici su da se do 15. februara prijave za učešće u BoostMeUp programu kroz koji će dobiti jedinstvenu priliku da svoju startap ideju lansiraju u poslovnu orbitu, uz finansijsku pomoć od po 4.500 eura. Pravo učešća imaju svi koji imaju inovativni biznis koncept sa potencijalom brzog rasta. Fokus je na razvojnim timovima, pojedincima, a tu se mogu naći i kompanije koje su osnovane u u Crnoj Gori u posljednjih 12 mjeseci.  

BoostMeUp je predakceleracijski program u okviru kog će odabrani timovi svoje biznis ideje razviti kroz višemjesečni program obuke, saradnju sa regionalnim i EU ekspertima, učešće na Western Balkan Startup Forumu, infrastrukturnu i finansijsku podršku. Program je posebno pogodan za sve one čija su inovativna rješenja usmjerena na ICT rješenja i inovacije, energetiku, građevinarstvo, turizam i prerađivačku industriju. 

Zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem jednostavne aplikacije na web stranici: www.boostmeup.me. Prijavljivanje traje do 15. februara. 

POČETNA STANICA – BOOTCAMP

Svi projekti koji su dostavili kompletne aplikacije ući će uproces predselekcije tokom kog će biti odabrano do 10 najkvalitetnijih i  najperspektivnijih projekata. Izbor će se vršiti nakon prezentacija ideja i intervjua sa timovima. Od tih deset biće odabrano maksimalno šest projekata koji će ući u Bootcamp i postati prva generacija predakceleracijskog programa.

 

LANSIRANJE KROZ 7 MODULA EDUKACIJE 

Šest projekata koji u bootcampu budu ocijenjeni kao najbolji ulaze u četvoromjesečnu edukaciju i usavršavanje. Učesnici će proći mentorski program ključan za nastavak njihovog rada, koji se sastoji od 7 modula: 

  • -Razvoj i validacija biznis ideje; 
  • -Razvoj proizvoda, usluga i tržišta; 
  • -Upravljanje biznis projektom; 
  • -Marketing, istraživanje i analiza tržišta; 
  • -Pitching vještine tj. vještine prezentovanja;  
  • -Finansijski menadžment i 
  • -Zaštita intelektualne svojine

Za svaki od definisanih modula, korisnici će imati na raspolaganju po jednog regionalnog i jednog EU mentora sa višegodišnjim iskustvom.

 

FINALNA DESTINACIJA – START-UP

Po završenoj obuci biće održan Montenegro Pitching contest i to u okviru drugog Western Balkan Startup Foruma 2020, na kome će biti predstavljeni najuspješniji polaznici programa. To će biti jedinstvena prilika da njihove ideje, prototipove i biznis planove čuju potencijalni investitori, biznis anđeli i uspješni preduzetnici iz zemlje i regiona. 

Najboljima će biti pružena infrastrukturna pomoć za dalji razvoj i komercijalizaciju kroz biznis inkubatore „Tehopolisa“, „Amplituida“ i Načno-tehološkog parka. Svih šest timova dobiće i finasijsku pomoć u iznosu od po 4.500 eura. 

Nacionalni program koji ima za cilj razvoj crnogorskog inovativnog ekosistema, realizuju IPC Tehnopolis, Naučno-tehnološki park i kompanija „Amplitudo“ uz pokroviteljstvo Ministarstva nauke Crne Gore.

meCrnogorski available languages

Top