>>>
> Biznis > Bootcamp Boostmeup za lansiranje 19 perspektivnih projekata

Bootcamp Boostmeup za lansiranje 19 perspektivnih projekata

meCrnogorski available languages

BoostMeUp predakceleracijski program lansiranja crnogorskih startapova nastavlja se Bootcamp-om za 19 najperspektivnijih timova i ideja

Crna Gora ima i ljude i ideje. Samo im treba podrške, iliti “Boost” -a

BoostMeUp, predakceleracijski program lansiranja crnogorskih startapova u poslovnu orbitu, ušao je u drugu fazu. Među 47 inicijalno prijavljenih timova, njih 19 je ušlo u Bootcamp, koji će tokom narednih nekoliko dana, raditi sa regionalno i u Evropi priznatim stručnjacima iz oblasti inovacija.

Mladi, kreativni, talentovani i inovativni ljudi koje je okupio BoostMeUp program budućnost su inovativnog i poslovnog ambijenta Crne Gore. Zahvaljujući startap idejama koje su ponudili i na čijem će se razvoju intenzivno raditi u narednom periodu, ta budućnost veoma je bliska i izvjesna. Ideje se tiču energetike, turizma, poljoprivrede, ekologije, ICT-a i usmjerene su u pravcu digitalizacije društva u strateški ključnim oblastima; što se i u ovim okolnostima pokazuje kao jedan od imperativa na globalnom nivou.

boostmeup.me bootcamp boost me up projekat project start up startap platforma preduzeća novoosnovana tehnologija boostmeup

Okolnosti nastale usljed pandemije virusa korona, izmijenile su uslove rada, pa BoostMeUp timovi koriste prednosti #ostanidoma koncepta i projekte predstavljaju posredstvom Zoom aplikacije. Uprkos tome, dinamika i plan rada ostaju neizmijenjeni pa će 19 timova sa svojim mentorima praktično nesmetano prezentovati, razvijati i usmjeravati projekte ka njihovoj konačnoj realizaciji. Na kraju Bootcampa biće napravljen još jedan krug selekcije, čiji će rezultat biti prva generacija predakceleracijskog programa. Ona će proći višemjesečni program obuke i savladati 7 ključnih modula:

Tokom Bootcamp-a timovi imaju priliku da rade sa ekspertima iz zemalja članica EU kao što su Tanja Senekovič (Slovenija), Petra Karanikić (Hrvatska) i Vladimir Nedović (Holandija); regionalnim ekspertima Majom Miljević (Bosna i Hercegovina) i Đorđem Ćelićem (Srbija), a program BoostMeUp je ujedno obezbjedio i podršku BeSME projekta kroz koji su u program uključeni ključni EU ekspert g-din Phillipe Geffroy (Francuska), kao i eksperti Alain Kagan, Arnaud Catinot i Jean-Luc Scherer.

Prva BoostMeUp generacija, nakon obuke, imaće mogućnost da učestvuje na Western Balkan Startup Forumu 2020 i svoje ideje predstavi uspješnim preduzetnicima i regionalnim biznis anđelima, ali i dobiti infrastrukturnu i finansijsku podršku u iznosu od po 4.500 eura.

Nacionalni program koji ima za cilj razvoj crnogorskog inovativnog ekosistema, realizuju IPC Tehnopolis, Naučno-tehnološki park i kompanija „Amplitudo“ uz pokroviteljstvo Ministarstva nauke Crne Gore.

meCrnogorski available languages

Top