>>>
> Marketing i brendiranje > CIRT: Život nije bajka – bezbjedni na internetu

CIRT: Život nije bajka – bezbjedni na internetu

meCrnogorski available languages

CIRT: Život nije bajka – Počinje kampanja „Podizanje svijesti o bezbjednom korišćenju interneta“

CIRT.ME (tim za odgovor na računarsko bezbjednosne incidente u sajber prostoru Crne Gore, u nadležnosti Direkcije za zaštitu tajnih podataka), počinje kampanju „Podizanje svijesti o bezbjednom korišćenju interneta“ čiji je moto „Budi oprezan! Život nije bajka!“.

On-line kampanja će početi na „Dan sigurnog interneta“, 9. februara, a ima za cilj podizanje svijesti i znanja o bezbjednom i odgovornom korišćenju interneta, prednostima i bezbjednosnim rizicima, te zaštiti od neprimjerenih sadržaja i negativnih efekata korišćenja interneta.

U okviru kampanje, putem društvenih mreža, biće distribuirani edukativni materijali koji ukazuju na opasnosti koje vrebaju na internetu i savjetima za zaštititu, kao i bezbjednu kulturu korišćenja interneta i popularnih društvenih mreža.

Materijal za kampanju je pripremljen u okviru projekta „Unapređenje upravljanja sajber bezbjednošću na Zapadnom Balkanu“, u saradnji sa Centrom za upravljanje sektorom bezbjednosti iz Ženeve (DCAF) i realizovaće se u periodu februar-maj.

Na primjer, istraživanja pokazuju da korisnici Interneta često koriste jednostavne lozinke poput “password” ili “123456”. Važno je uvijek koristiti kompleksne lozinke koje sadrže mala i velika slova, brojeve i specijalne karaktere. Lozinku treba redovno mijenjati, ne zapisivati je na papiru i ne dijeliti je ni sa kim. Ne koristite istu lozinku za više servisa.

Jednostavne lozinke, kao i dijeljenje ili zapisivanje lozinki mogu ugroziti vašu ličnu ili poslovnu bezbjednost. Počnite da koristite kompleksne i različite lozinke, “password menadžer” programe i, ukoliko je moguće, aktivirajte autentifikaciju u dva koraka.

 

C I R T   :  M E   C I R T   :  M E   C I R T   :  M E   C I R T   :  M E   C I R T   :  M E   C I R T   :  M E   C I R T   :  M E   C I R T   :  M E   C I R T   :  M E   C I R T   :  M E   C I R T   :  M E   C I R T   :  M E   C I R T   :  M E   C I R T   :  M E   C I R T   :  M E   C I R T   :  M E   C I R T   :  M E   

meCrnogorski available languages

Top