>>>
> Magazin > Menadžment > CoVID19 > coronainfocg # – Formiran krizni medicinski štab

coronainfocg # – Formiran krizni medicinski štab

meCrnogorskienEnglish available languages

coronainfocg # – Formiran krizni medicinski štab

Formiran krizni medicinski štab # coronainfocg

 

Nacionalnog koordinaciono tijelo za zarazne bolesti formirao je Krizni medicinski štab na čelu sa prof. dr Rankom Lazovićem, čiji je cilj preduzimanje svih aktivnosti neophodnih za nastavak uspješnog suočavanja Crne Gore sa pandemijom koronavirusa i upravljanje kompletnim zdravstvenim sistemom Crne Gore u narednom periodu.

Na sastanku, kojem su prisustvovali direktori svih medicinskih ustanova u Crnoj Gori, predstavnici Vojske Crne Gore, Direktorata za vanredne situacije i privatnih medicinskih centara, iskazana je potpuna odlučnost svih zdravstvenih ustanova da slijede uputstva Nacionalnog koordinacionog tijela uključujući i spremnost privatne bolnice Codra da svoje kapacitete stavi na raspolaganje. Čelnici medicinskih ustanova iskazali su jedinstvo i spremnost da slijede instrukcije koje će dobijati od Kriznog medicinskog štaba i realizovati ih u najkraćem mogućem roku.

Sastanak Kriznog medicinskog štaba (25.03.2020.)

Usvojen je i odmah je počeo da se sprovodi operativni plan korišćenja medicinskih kapaciteta sa ciljem pružanja najbolje moguće zdravstvene zaštite građanima, maksimalnim korišćenjem kapaciteta i uspješnim suočavanjem sa iskušenjima koja slijede. U tom kontekstu predsjednik NKT je posebno pozdravio spremnost privatne bolnice Codra da svoje kapacitete stavi na raspolaganje.

Operativni plan podrazumijeva dislokaciju pojedinih pacijenata i ljekara u skladu sa preraspodjelom kapaciteta. Poseban akcenat je dat na potrebi pune uključenosti primarne zdravstvene zaštite i pogotovo patronažne službe kao i oštar nadzor nad osobama u samoizolaciji.

Predsjednik NKT Milutin Simović ponovio je i danas na sastanku da je zaštita zdravstvenih radnika vitalna kariku u borbi protiv pandemije koronavirusa.

„Vi ste na braniku i nacionalnog zdravlja i cijele države. Stručni i savjesni medicinski radnici su ključni resurs našeg sistema. Zaboravimo uobičajene razlike, nevolja mora da nas ujedini. Slijedite striktno instrukcije koje ćete dobijati od vaših kolega iz Kriznog medicinskog štaba“ – poručio je predsjednik NKT Milutin Simović.

 


 

meCrnogorskienEnglish available languages

Top