>>>
> Ekonomija Crna Gora > Danilovgrad obogaćen infrastrukturnim projektima

Danilovgrad obogaćen infrastrukturnim projektima

meCrnogorski available languages

Danilovgrad, Spuž – Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović na početku radne posjete Danilovgradu obišao je 12 porodica za koje izgrađeni novi stanovi u zgradi u Spužu, gdje je kroz projekat rekonstrukcije zgrade izgrađeno 12 novih stanova, uz pomoć Opštine Danilovgrad, Vlade Crne Gore i Vlade Savezne Republike Njemačke posredstvom organizacije HELP i privatnog donatora gospodina Savirisa predsjednika kompanije Oraskom.
„33 dječija osmjeha koja su nas dočekala najbolja su potvrda da su ovo vrijedni projekti, da smo na dobrom putu i daju nam snagu da istrajemo. Naš današnji susret i zadovoljstvo 12 porodica novim domom dobra su prilika da poručimo i podsjetimo se na: SOLIDARNOST, RAZUMIJEVANJE, PREPOZNAVANJE i PARTNERSTVO“, poručio je Simović tim povodom.
  • SOLIDARNOST – Kao posebnu vrijednost koju treba da razvijamo i pokazujemo u svakom trenutku i na svakom mjestu.
  • RAZUMIJEVANJE – Da razumijemo dijete, čovjeka, porodicu, i svakog kome je potrebna pomoć i podrška.
  • PREPOZNAVANJE – Da prepoznamo nevolju drugog, ne čekajući formalni zahtjev za pomoć i
  • PARTNERSTVO – Kao najbolji mogući odgovor u kreiranju i realizaciji podrške.
Upravo kao i ovdje: međunarodni partner – njemačka organizacija HELP, Opština Danilovgrad, privatni donator – gospodin Saviris, predsjednik kompanije Oraskom i Vlada Crne Gore“,
kazao je Simović u opštini Danilovgrad.

Pristupnima su se obratili i predsjednica Opštine, kao i zamjenih njemačkog ambasadora u Crnoj Gori Kristof Braunik. Događaju je prisustvovao i ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić sa saradnicima.

Takođe, Simović je zajedno sa predsjednicom Opštine Zoricom Kovačević i saradnicima, u prisustvu brojnih mještana Spuža obišao i nedavno završenu novu kružnu raskrsnicu u tom mjestu koja će doprinijeti bezbjednijem i kvalitetnijem saobraćaju na ovoj dionici.
Čestitao je na uspješnoj realizaciji projekta, vrijednog 460.000€, dodajući da je posebna vrijednost projekta poruka društvene odgovornosti preduzeća „Gradnja Promet“ Danilovgrad koje je uložilo 350.000€ u izgradnju ovoga kružnog toka.
„Društvena odgovornost je prepoznata kao važan element konkurentnosti. Potrošači i korisnici usluga svoje povjerenje sve više poklanjaju kompanijama, koje brinu o svojim zaposlenima, brinu o potrebama lokalne zajednice u kojoj posluju i brinu o stanju životne sredine u toj zajednici. Primjer kompanije „Gradnja Promet“ vjerujem da će biti putokaz i ohrabrenje i za druge privredne subjekte ovdje u Danilovgradu i širom Crne Gore“,
poručio je Simović.
Većinska energija Crne Gore svakodnevno zaokupljena radom i stvaranjem
Tom prilikom, potpredsjednik Simović je kazao da poštujući pravo svih građana na iskazivanje svojih osjećanja i vjerskih i svih drugih u zakonom propisanim okvirima, želi da istakne da je većinska energija Crne Gore svakodnevno zaokupljena radom i stvaranjem, zaokupljena odgovornošću i pregalaštvom, zalaganjem i spremnošću za dijalog u kojem će se otkloniti sve dileme i za dijalog svih odgovornih društvenih aktera koji treba da stvori pretpostavke za dalji ubrzani evropski put Crne Gore.
„Takva većinska Crna Gora ne mjeri svoju snagu brojnošću na ulici, nego novim pogonima, novim turističkim kapacitetima, novim poljoprivrednim dobrima, novim kilometrima savremenih puteva i vodovoda, novim vrtićima, školama i zdravstvenim uslugama, novim domovima za stare i stanovima za naše sugrađane kojima su najpotrebniji. Novim dogovorima koji ne smiju i neće biti na štetu savremene, evroatlantske i evropske Crne Gore“,
poručio je Simović iz Danilovgrada.
 
U Gostinju asfaltiran put, u Novom Selu otvoren vodovod
 
Zadovoljstvo poboljšanjem uslova života kroz zajedničke projekte koji partnerski realizuju sa Vladom i lokalnom upravom, iskazali su i brojni mještani koji su potpredsjednika dočekali u Gostilju. Putni pravac Luke – Gostilje ukupne dužine 9,5 km asfaltiran  je u cjelosti, u šta je uloženo ukupno 665 hiljada eura.
Predsjednica Opštine Danilovgrad tom prilikom je najavila mještanima da je započeo rad na izgradnji po fazama za rješavanje vodosnabdijevanja.
„Kao što vidite, sve to obećamo i završavamo, u partnerskom odnosu sa građanima. Planiramo da nastavimo asfatiranjem puteva na seoskom području, čime stvaramo uslove za bolji kvalitet života naših sugrađana“,
kazala je Kovačevićeva, koja je čestitala mještanima na doprinosu.
Potredsjednik Simović kazao je da je danas zajedno sa predstavnicima lokalne uprave opredijelio da cijeli dan bude na području ove opštine, da se sretne sa građanima, da se osvjedoči o rezultatima rada koji su u prethodnom periodu zajednički realizovali u partnerstvu nadležnih, i sa nivoa države i opštine, uključujući aktivnosti preduzetnika Danilovgrada, posebno ističući doprinos vrijednih domaćina.
 
Simović: Pozitivna energija koja potvrđuje da građani razumiju državnu politiku koja Crnu Goru vodi putevima napretka

 
Govoreći o projektu u Gostilju, Simović je istakao da može da kaže da se u Danilovgradu radi dobro i odgovorno, da se osjećaju potrebe građana, da se komunicira sa građanima, osluškuju njihove potrebe, ne birajući po bilo kojem osnovu, osim po životnim potrebama u odnosu na poboljšanje kvaliteta života na ovim prostorima, stvaranje nove vrijednosti. Posebno me raduje što se vidi snažno partnerstvo mještana sa lokalnom upravom, što se razgovara razumije i što se čuju i saslušaju poruke koje dolaze od mještana, kazao je Simović.
Simović je kazao i da se ovdje na Gostilju i ukupno u Danilovgradu uvijek dobro razumjela politika koja se kreirala na novu države, i u ovim vremenima, i onim ranijim na koje ste ovdje podsjetili, vremenima narodno oslobodilačke borbe, kada su se i ovdje postavljali temelji antifašističke Crne Gore, na kojima počiva i savremena evropska Crna Gora i na kojima će vječno počivati. Uvijek se dobro razumjela ona državna politika koja je sačuvala mir u Crnoj Gori, sačuvala multietnički sklad, multivjerski sklad. Ovdje se dobro razumjela politika koju je Crnu Goru vodila putevima napretka, i ekonomskog razvoja. Ona politika koja je Crnu Goru od najmanje razvijene republike bivše Jugoslavije sada dovela u red najrazvijenijih država Zapadnog Balkana i ona politika koja je Crnu Goru uvela u članstvo NATO alijanse i koja Crnu Goru vodi ka svojoj evropskoj adresi. Ali uvijek, saopštvajući i kroz vrijeme potvrđujući – na dobro svih građana, pa i onih koji u određenom trenutku, zbog određenog stepena nerazumijevanja, negativnih kampanja koje idu ka Crnoj Gori možda i ne razumju određeni aktuelni trenutak, ali sve to vrijeme demantuje i svima nama govori da treba da istrajemo na takvom državnom kursu. Ja sam siguran da ćemo upravo zahvaljujući ovoj pozitivnoj energiji kojoj svjedočimo i ovdje na Gostilju i Danilovgradu svi zajedno dati odgovore aktuelnim izazovima“, poručio je Simović.

Pozitivna energija, snažno partnerstvo sa mještanima na njihovo dobro, osjetila se i u Novom Selu, gdje je danas zvanično pušten u rad rekonstruisani vodovod Krivaja – Sušica, čime je  riješen decenijski problem vodosnabdijevanja 65 domaćinstava opštine Danilovgrad.

meCrnogorski available languages

Top