>>>
> Ekonomija Crna Gora > Digitalna tranformacija kao dio razvojne politike

Digitalna tranformacija kao dio razvojne politike

meCrnogorski available languages

Na panel diskusiji koju je organizovala Američka privredna komora ministar ekonomije gospođa Dragica Sekulić je kazala da je izuzetno zadovoljna postignutim rezultatima u oblasti digitalnih transformacija.


Osvrćući se na rezultate zajedničkog rada odgovornih partnera: sa jedne strane renomiranih međunarodnih telekomunikacionih korporacija koje posluju u Crnoj Gori i sa druge strane Vlade Crne Gore koja je zakonski i regulatorni okvir uskladila sa evropskim i kreirala poslovni ambijent koji je transparentan i nediskriminatoran, ministarka je istakla da se na taj način podstiču privatni investitori. 

“ Po svim, veoma mjerljivim parametrima, smo pozicionirani iznad regionalnog prosjeka posebno kada je u pitanju razvoj fiksnih i mobilnih mreža novih generacija koje omogućuju pristup internet velikim brzinama” kazala je Sekulić


Na panel diskusiji koju je vodio izvršni direktor AmCham-a, dr Marko Miročević, pored ministarke ekonomije, mišljenja o značajnim temama za biznis zajednicu i osvrt na dalje korake u cilju razvoja poslovnog ambijenta u Crnoj Gori dali su i minister održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, ministar finansija Darko Radunović, ministar zdravlja Kemal Hrapović, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić. Prisutnima se obratila i novoimenovana ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, NJ.E. Džudi Rajzing Rajnke. 

“Kao strateški partner obje naše vlade, AmCham igra važnu ulogu u tom procesu. Put ka ekonomskom prosperitetu je zahtijevan, ali ćemo zajedničnim snagama uspjeti”, navela je amasadorka. 


AmCham sprovodi Program “Partnerstvo za bolje poslovno okruženje” od aprila 2017. godine, koji ima za cilj podizanje nivoa uzajamnog razumjevanja između privatnog i javnog sektora


“Smatramo da je blagovremeno uključivanje biznis zajednice u oblikovanje poslovnog ambijenta od presudne važnosti i Američka privredna komora, preko rada svojih komiteta, sa predstavnicima državne uprave, definiše izazove, ali i nudi rješenja za eliminaciju biznis barijera, kazala je, u obraćanju, predsjednik Američke privredne komore u Crnoj Gori, gospođa Bulatović. 

Sagovornici su, razmjenili i mišljenja o aktuelnom projektu „Socijalni karton građana Crne Gore“, podsticaju uvoza električnih automobila i razvoja prateće platforme, inicijativi za snižavanje cijene rominga za zemlje Zapadnog Balkana, inovacijama iz farmaceutskog sektora, te drugim relevantnim pitanja iz resornih ministarstava.

meCrnogorski available languages

Top