>>>
> Ekonomija Crna Gora > Ekonomisti konsultovani u vezi sa mjerama za sanaciju posljedica korone

Ekonomisti konsultovani u vezi sa mjerama za sanaciju posljedica korone

meCrnogorski available languages

Ekonomisti konsultovani u vezi sa ekonomskim mjerama Vlade CG za sanaciju posljedica korone i oporavak crnogorske privrede.
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je danas sa uglednim crnogorskim ekonomistima i profesorima Veselinom VukotićemBožom MihailovićemIgorom LukšićemGordanom ĐurovićAnđelkom LojpuromNikolom Milovićem i Vasilijem Kostićem o predlogu mjera Vlade u cilju pružanja podrške privredi, zaposlenim i socijalno ugroženim građanima, sa posebnim akcentom na buduće aktivnosti u cilju oporavka i daljeg razvoja ekonomije.
Učesnici sastanka su u potpunosti podržali Vladine ekonomske mjere ocijenivši ih pravovremenim, odmjerenim i odgovornim. Pozitivnim smatraju i to što su mjere oročene i precizno usmjerene na one kojima je podrška sada najpotrebnija, vodeći računa o održivosti javnih finansija.
Na višečasovnom sastanku je razgovarano o srednjoročnim i dugoročnim mjerama za podsticanje razvoja i očuvanje standarda građana. Sagovornici su se saglasili da će u narednom periodu važnu ulogu u održavanju likvidnosti realnog sektora imati bankarski sistem i Investiciono-razvojni fond. Zajednički je konstatovana i potreba vizije održivog razvoja u budućnosti, zasnovana na nauci, inovacijama i digitalizaciji kao ključnim preduslovima daljeg napretka.
Premijer Marković je kazao da država predano radi da bi odgovorila izazovima koje je pandemija koronavirusa stavila pred Crnu Goru, ali i cio svijet, te kako bi čuvajući zdravlje građana omogućila i određen stepen ekonomske aktivnosti i stvorila pretpostavke za adekvatan oporavak crnogorske ekonomije.
„Dragocjen nam je vaš pristup i sugestije za kreiranje budućih mjera koje će podstaći razvoj crnogorske ekonomije i na nov i inovativan način. Ova situacija nam je pokazala da naša administracija može biti efikasna, da u institucijama imamo kvalitet i da su one održive“,
kazao je predsjednik Marković.

Ekonomisti konsultovani u vezi sa ekonomskim mjerama za sanaciju posljedica korone Duško Marković – razgovor sa ekonomistima o predloženom paketu ekonomskih mjera (13.04.2020.)

Ugledni crnogorski ekonomisti su na poziv premijera pokazali spremnost da u punom kapacitetu pomognu svojim sugestijama i konkretnim predlozima za donošenje adekvatnih mjera u cilju bržeg oporavka i stavarnja podsticajnog poslovnog ambijenta kao preduslova daljeg razvoja.
Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović, ministar finansija Darko Radunović i ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

meCrnogorski available languages

Top