>>>
> Ekonomija Crna Gora > Ekonomske mjere za sanaciju posljedica koronavirusa predstavljene socijalnim partnerima

Ekonomske mjere za sanaciju posljedica koronavirusa predstavljene socijalnim partnerima

meCrnogorski available languages

Ekonomske mjere za sanaciju posljedica koronavirusa predstavljene socijalnim partnerima Ekonomski tim Vlade je, u okviru dijaloga o Predlogu socio-ekonomskih mjera, prezentirao socijalnim partnerima mjere podrške koje je premijer Duško Marković predstavio javnosti i čiji je cilj podrška zaposlenima, privredi i socijalno ugroženim grupama.

Ekonomske mjere za sanaciju posljedica koronavirusa predstavljene socijalnim partnerima

Ekonomski tim Vlade je, u okviru dijaloga o Predlogu socio-ekonomskih mjera, prezentirao socijalnim partnerima mjere podrške koje je premijer Duško Marković predstavio javnosti i čiji je cilj podrška zaposlenima, privredi i socijalno ugroženim grupama.
Ciljevi predloženih mjera su očuvanje radnih mjesta i stvaranje pretpostavki za brzi oporavak ekonomije i standarda svih građana i njihovih porodica u vrijeme i nakon okončanja pandemije koronavirusa, kao i pomoć onima kojima je potrebna – kazao je na početku predstavljanja potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović.
Na sastanku je ocijenjeno da su mjere usmjerene prema onima kojima je podrška najpotrebnija i primjerene su ovoj situaciji, te da predstavljaju početak sveobuhvatnih socio-ekonomskih mjera koje će se nastaviti novim sadržajima kako bi naša ekonomija sa što manje posljedica izašla iz ove krize, a zatim nastavila putem rasta i razvoja koji je bio prije pandemije. Predlog paketa mjera koji je juče predstavljen javnosti, a danas detaljno pojašnjen predstavnicima privrede i sindikata, obuhvata podršku za više od 100.000 zaposlenih i hiljade preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća.
Sugestije predstavnika sindikata i poslodavaca sagledane su sa posebnom pažnjom, kako bi se prilikom kreiranja konačnog predloga mjera usaglasila iskazana očekivanja i mogućnosti. Današnji sastanak je prvi u krugu konsultacija koje će biti održane prije usvajanja konačnog Vladinog paketa mjera.
Sastanku su prisustvovali predsjednici Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović i Unije poslodavaca Crne Gore Predrag Mitrović, generalni sekretari sindikalnih organizacija – Unije slobodnih sindikata Srđa Keković i Saveza Sindikata Crne Gore Duško Zarubica i ministri ekonomije, finansija i rada i socijalnog staranja Dragica SekulićDarko Radunović i Kemal Purišić.

Ekonomske mjere za CoVID19 predstavljene socijalnim partnerima - CG Vladin predlog ekonomskih mjera predstavljen socijalnim partnerima (10.04.2020.)

meCrnogorski available languages

Top