>>>
> EU/Politiko > Evropski tim za Nikšić: Podržite ovu državu i evropski put!

Evropski tim za Nikšić: Podržite ovu državu i evropski put!

meCrnogorski available languages

Evropski tim za Nikšić pozvao je građanke i građane Nikšića da u nedjelju 14. marta glasaju za tu koalicionu listu, jer na taj način čvrsto podržavaju principe antifašizma, slobodarstva, sekularizma, znanja i kreativnosti, ali i jedini garantuje evropski put i razvoj grada na moderan i održiv način.

“Uvjereni smo da će Nikšićani, kao što je to bio slučaj i kroz istoriju izabrati pravi put kojim se već krećemo, a to je evropski put. Put u kojem će svi građani imati jednaka prava i šanse”, navodi se u saopštenju.

 


 

Kako se navodi, u nedjelju je izbor lak, jer samo broj 1. lista Evropski tim za Nikšić nudi jasnu perspektivu i evropsku budućnost, dok drugi nude prošlost i stranputicu. Podrškom listi Evropski tim za Nikšić nedvosmisleno se upućuje jedno veliko NE predstavnicima retrogradnih politika.

“Svi koji volimo Nikšić i državu Crnu Goru znamo da su oni naša jedina kuća. Zato, hrabro, nepokolebljivo i srcem u nedjelju zaokružite broj jedan jer time branimo sve one temeljne vrijednosti modernog društva, koje su mukotrpno stvarali naši očevi i majke, naši đedovi i babe”, dodaje se u saopštenju.

Oni podsjećaju da su nikšićki izbori privukli pažnju ne samo cijele Crne Gore već i regiona.

“Svi vodeći mediji, ne samo crnogorski, već i u našem okruženju bavili su se kampanjom za lokalne izbore. U Evropi ne postoji praksa da se izbori za jednu lokalnu upravu toliko interesantni, da oni budu jednako važna tema za Crnu Goru i susjedne države. Upravo to miješanje stranih faktora u izborni proces privuklo je pažnju i naših međunarodnih partnera koji su jasno upozorili da to uplitanje sa strane nije dozvoljeno”, ponovili su iz Evropskog tima za Nikšić.

Važnost izbora 14. marta, kako navode, je u tome što se na njima ne samo brani slobodarski duh grada već i naš crnogorski identitet, koji je posljednjih mjeseci žestoko napadnut od domaćih izvođača ideološki prevaziđenih ideja, a čija je nova sintagma “srpski svet”.

“Naša koalicija, Evropski tim za Nikšić i pored tih pokušaja sa strane, ostala je dosljednja i tokom kampanje jasno i nedvosmileno bavila se i prezentovala svoje ideje za rješavanje problemima građanki i građana ovog grada. Evropski tim za Nikšić, u odnosu na konkurente, ima superioran program i listu kandidata za odbornike. Nosilac liste profesor dr Sanja Damjanović je vrsna i priznata naučnica svjetskog ranga, a pored nje listu čine ugledni ljekari, pravnici, profesori, humanisti, studenti i mlade osobe koji su spremni da zajedno kao jedan tim svoje dokazano znanje i iskustvo stave u funkciju daljeg napretka našeg grada. Naša misija je da grad mijenjamo nabolje, a to ćemo i učiniti odmah nakon 14. marta”, navodi se u saopštenju.

x


meCrnogorski available languages

Top