>>>
> EU/Politiko > Fašisti, odbijte od Crne Gore!

Fašisti, odbijte od Crne Gore!

meCrnogorski available languages

Fašisti, odbijte od Crne Gore!

Patriotsko komitski savez sa gnušanjem odbija pokušaje profašističkih elemenata i grupa da u isti koš stave našu čistu i nemjerljivu ljubav prema Crnoj Gori, njenim simbolima i istoriji, sa svojom velikosrpskom i pročetničkom politikom prema svemu što nosi prefiks-crnogorski, saopštili su danas iz te partije.

Kako ističu, njihov slogan „jedna država“ nosi poruku da drugu nemaju, da drugu neće, je je ova dovoljna za sve oni koji je vole i koji joj pripadaju, bili oni, u nacionalnom smislu Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Muslimani, Hrvati ili Albanci.

“Svima nama zajedno, Crna Gora je jedan jedini dom! Naš slogan „jedan grb i jedna zastava“ nosi naše opredjeljenje da je crveni barjak simbol naše pripadnosti toj i takvoj Crnoj Gori, a orao je oduvijek bio naša težnja za slobodom, koju ta ptica simbolizuje”, navode u PKS.

 

Dodaju da im je “jedan dom” svima Crna Gora, bila i ostala.

“Najljepša zemlja na svijetu i našem srcu najbliža! Kad fašisti, u svojoj srži, prozivaju druge za fašizam, onda je to samo pokušaj skrivanja vlastite nakardne, promašene, zaludne borbe za nešto što nikada biti neće. Tako i prevođenje ovih slogana na njemački, samo njima, u njihovom bolesnom mozgu, može značiti nešto. Samosvjesnim i slobodoumnim ljudima-ne”, naglašavaju.

Potpuno je, kažu, jasno da PKS, sa svojim članstvom svih vjera, velikom energijom i patriotizmom, počinje mnogima da smeta.

“Pa, milo nam je zbog toga! A svu vašu mržnju, koje je izazvao jedan fantastični spot, što je u domenu sumraka mozga (!), pobijedićemo našom ljubavlju! Jer crveni barjak, sa zlatnim orlom, koji nosi Ilija u Nikšiću, Nemanja na Cetinju i Fikret u Rožajama, naša je pobjeda nad silama mraka, koji se nadvio nad našom domovinom”, poručuju iz PKS.

meCrnogorski available languages

Top