>>>
> Magazin > Menadžment > Frankfurt: Crna Gora je ponosna na dijasporu

Frankfurt: Crna Gora je ponosna na dijasporu

meCrnogorski available languages

U organizaciji Generalnog konzulata Crne Gore – Frankfurt, održan je sastanak Ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića sa predstavnicima udruženja crnogorskih iseljenika i drugim istaknutim članovima dijaspore.
Ministar se zahvalio iseljenicima na njihovom doprinosu afirmaciji Crne Gore, njenog državnog identiteta, kao i očuvanju tradicije, jezika i kulture.
„Crna Gora je ponosna na svoju dijasporu koja njeguje multietnički i multikulturalni sklad. Zato je unapređenje saradnje sa iseljenicima visoko na listi prioriteta Vlade Crne Gore“, saopštio je Nuhodžić.
frankfurt dijaspora
Frankfurt
Naglasio je da je Crna Gora u prethodnom periodu postigla značajan napredak u procesu pristupanja Evropskoj uniji. Govoreći o rezultatima na ekonomskom planu, ministar Nuhodžić je ukazao na značaj infrastrukturnih projekata u privredi i turizmu, naglašavajući opredijeljenost Vlade za efikasnije korišćenje potencijala na sjeveru Crne Gore. Istakao je da je za bolji razvoj crnogorske ekonomije važna i uloga naših iseljenika.
„U tom smislu vas ohrabrujem da nastavite da ulažete u projekte u Crnoj Gori, kako bi ostvarili naš zajednički cilj, a to je da dostignemo životni standard građana Evrope. Na tom putu, imaćete punu podršku Vlade. Takođe, iskazujem otvorenost Ministarstva unutrašnjih poslova za sve inicijative koje su usmjerene na snaženje odnosa između matice i dijaspore“,
kazao je ministar. U nastavku, posebno se osvrnuo na intenzivne aktivnosti koje Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima u pravcu međusobnog priznavanja vozačkih dozvola.
U prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, predstavnici iseljeničke zajednice su izrazili zadovoljstvo susretom sa ministrom Nuhodžićem i istakli da posebno važnim smatraju očuvanje građanskog koncepta Crne Gore. Izrazili su spremnost za jačanje saradnje sa institucijama u matičnoj državi, pozdravljajući politiku Vlade koja je posvećena stvaranju uslova za još čvršće veze sa domovinom.
У организацији Генералног конзулата Црне Горе – Франкфурт, одржан је састанак Министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића са представницима удружења црногорских исељеника и другим истакнутим члановима дијаспоре. Министар се захвалио исељеницима на њиховом доприносу афирмацији Црне Горе, њеног државног идентитета, као и очувању традиције, језика и културе.
(Frankfurt)

meCrnogorski available languages

Top