>>>
> Magazin > Eko&urbano > Green Days 2020 – Zeleni dani – Redefinisanje razvoja

Green Days 2020 – Zeleni dani – Redefinisanje razvoja

meCrnogorskienEnglish available languages

Green Days 2020 – Zeleni dani – Redefinisanje razvoja

Green Days 2020 – Zeleni dani – Redefinisanje razvoja

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u saradnji sa Vladom Crne Gore i Privrednom komorom Crne Gore organizuju drugu po redu međunarodnu konferenciju – „Zeleni dani – Redefinisanje razvoja“- koja će se održati kroz seriju virtuelnih razgovora 29. i 30. juna 2020. godine. Kako se konferencija ove godine dešava u jeku globalne zdravstvene krize izazvane pandemijom virusa korona – biće u potpunosti organizovana online.

Učešće na konferenciji je besplatno, a svi registrovani učesnici imaće priliku da postavljaju pitanja o najvažnijim temama današnjice, tokom četiri sesije konferencije. Registracija je otvorena za sve zainteresovane i prijavna forma se nalazi na sajtu www.greendays.me. Takođe, za sve REGISTROVANE učesnike biće obezbijeđen simultani prevod, dok će ostali konferenciju moći da prate uživo, preko zvaničnih stranica konferencije, na društvenoj mreži Facebook i platformi YouTube, ali bez prevoda.

Na konferenciji će se primarno govoriti o održivom rastu i razvoju, i u tom kontekstu izazovima i potrebi prelaska sa linearnog na cirkularni ekonomski model, novim strategijama za upravljanje resursima, razvojem novih poslovnih modela, inovacijama, klimatskim promjenama i oporavku turizma nakon pandemije.

Konferencija će pružiti platformu za relevantan dijalog između nauke i politike i biti izvor inspiracije za snažniju saradnju i sprovođenje Agende 2030. Organizatori konferencije su  Vlada Crne Gore, Privredna komora i Program Ujedinjenih nacija za razvoj.

Konferenciju će uvodnim obraćanjem otvoriti potpredsjednik Vlade Crne Gore gdin Milutin Simović, direktorka Regionalnog biroa UNDP za Evropu, gđa Mirjana Špoljarić Eger i gdin Vlastimir Golubović, predsjednik Privredne komore Crne Gore. Uvodno izlaganje na temu cirkularne ekonomije kao novog modela razvoja i resursnoj efikasnosti – imaće dr Janez Potočnik, kopredsjedavajući Međunarodne ekspertske grupe za resurse UN, i bivši evropski komesar za životnu sredinu.

Događaj Zeleni dani 2020 – Redefinisanje razvoja organizuju se u partnerstvu sa 5. Konferencijom o cirkularnim promjenama i dio je ekonomskog „Karavana o cirkularnim promjenama 2020″.

Više informacija o događaju možete pronaći na zvaničnom veb sajtu konferencije – www.greendays.me, kao i nalozima na društvenim mrežama Facebook, LinkedIn, Instagram i Twitter.

meCrnogorskienEnglish available languages

Top