>>>
> EU/Politiko > Hajriz Brčvak održao lekciju članovima Vlade: Ne odričite se dijaspore!

Hajriz Brčvak održao lekciju članovima Vlade: Ne odričite se dijaspore!

meCrnogorski available languages

Hajriz Brčvak održao lekciju članovima Vlade: Ne odričite se dijaspore!

Na današnji dan sam i tužan sam i srećan – veliki humanista Hajriz Brčvak održao lekciju aktuelnoj Vladi!

– Odustanite od oduzimanja državljanstava crnogorskoj dijaspori!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nena (@nenatur21)

Govor Hajriza Brčvaka je održan tokom proslave dana Dijaspore u Bijelom Polju, pred članovima Vlade, predstavnicima opštine Bijelo Polje, građanima i dijasporom.

 

Humanista Hajriz Brčvak, tokom manifestaciie “Dani dijaspore – iseljenika” u Bijelom Polju, u petak veče, održao je lekciju držvnom vrhu na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, poručivši im da odustanu od, kako je kazao, protivustavnih odredbi Zakona o državljanstvu i prebivalištu jer, naglasio je, dijaspora je neotuđivi dio Crne Gore.

Kritikivao je Brčvak aktuelnu vlast kada je riječ o odnosu prema dijaspori. Neki od ministara su mu aplaudirali, neki ne, a istaje upečatljiv momenat kada Brčvaku aplaudira ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović dok ga sa čuđenjem gleda ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, koji kao da je pokušao da mu nekako “šapne da to ne treba da radi”.

Brčvak je poručio da rodna gruda i domovina imaju slično ali ne i isto značenje.

“Rodna gruda je samo jedna i to je tamo đe si se rodio, prvi put vazduh udahnuo, a domovina može biti tamo đe boraviš i đe ti je lijepo. Zato u ime svih nas koji smo nastanjeni neđe u inistranstvu, a Crnu Goru volimo i osjećamo kao svoju rodnu grudu i domovinu, apelujemo na donosioce odluka u Crnoj Gori, da odustanu od protivustavnih odredbi Zakona o državljanstvu i Zakona o prebivalištu i boravištu, da nas ne odvajaju i ne otuđuju od sebe, jer smo mi neotuđivi dio Crne Gore, već da nas gledaju onako mi gledamo i volimo svaki pedalj ove zemlje”, poručio je Brčvak.

On je dodao da ih ovaj pokušaj diskriminacije jako boli.

“Zato molim da se odustane od ovih zakona kako Crna Gora ne bi ostala bez dijaspore i dijaspora bez svoje domovine…”, naglasio je Brčvak.

Poznato je da je Brčvak od početka pandemije koronavirusa obezbijedio nebrojeno donacija za crnogorske građane, zdravstvene ustanove, opštine…

(izvor: CDM)

meCrnogorski available languages

Top