>>>
> Ekonomija Crna Gora > HE Komarnica: Vučićev pohod na CG uz pomoć marioneta u EPCG

HE Komarnica: Vučićev pohod na CG uz pomoć marioneta u EPCG

meCrnogorski available languages

HE Komarnica: Vučićev pohod na CG uz pomoć marioneta u EPCG

Opšte je poznato da se politika Demokratskog fronta odavno svela na služenje i podilaženje interesima Srbije, odnosno interesima Vučićevog autoritarnog i nacionalističkog režima, saopštili su Miodrag Živković, Ljubomir Filipović i Rade Bojović iz Građanske inicijative 21. maj.

“To je u politici očigledno godinama, dok otkako su kadrovi DF-a zauzeli dio položaja u privredi sve više se manifestuje spremnost DF-a da vitalne crnogorske ekonomske resurse podrede beogradskim hegemonističkim interesima”, navode oni.

Zato, kažu, ne čudi što je prije par dana rukovodstvo EPCG “odmrznulo” Ugovor o zajedničkom finansiranju radova iz 1992. godine a u cilju izgradnje HE “Komarnica” po kojem Elektroprivreda Srbije učestvuje u troškovima projekta u iznosu od 49 odsto.

“Umjesto da se ovaj ugovor, koji je odražavao tadašnji marionetski položaj Crne Gore u dvočlanoj federaciji sa Srbijom, raskine i pronađu nova rješenja primjerena aktuelnim potencijalima EPCG i crnogorskim interesima, svjedoci smo namjere da se HE “Komarnica” podredi Vučićevom nacionalističkom pohodu na Crnu Goru”, ističu Živković, Filipović i Bojović.

Kako su naglasili, reanimacijom ovog ugovora DF, ovoga puta u liku svog predsjednika Odbora direktora EPCG, još jednom je pokazao u kojoj mjeri je spreman da od Crne Gore napravi tuđu prćiju.

“Ovo je čak postalo jasno i premijeru Krivokapiću koji je, čim je pokazao minimum ličnog integriteta, postao veleizdajnik politike koja ga je dovela na vlast u sopstvenoj državi. Ovom prilikom želimo samo istaći da će i ovaj providni ugovor, čim aktuelna vlada bude smijenjena, biti raskinut kao primjer štetnog pravnog akta koji je suprotan nacionalnim i ekonomskim interesima Crne Gore”, poručuju oni.

 

meCrnogorski available languages

Top