>>>
> Ekonomija Crna Gora > MF CG: Transfer znanja između sektora visokog obrazovanja, istraživanja i industrije

MF CG: Transfer znanja između sektora visokog obrazovanja, istraživanja i industrije

meCrnogorskienEnglish available languages

Na internet prezentaciji Ministarstva finansija Crne Gore – Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU), objavljen je poziv za dostavljanje prijedloga projekata u okviru grant šeme „Transfer znanja između sektora visokog obrazovanja, istraživanja i industrije” u okviru mjere 2.2 „Podrška unapređenju inovativnih kapaciteta visokog obrazovanja, istraživanja i privrede“. Mjera se se implementira u okviru Operativnog programa za razvoj ljudskih resursa 2012-2013, IPA IV.

U pitanju su dotacije za primijenjene i razvojne projekte koji imaju za cilj transfer znanja između naucnoistraživačkih ustanova i privrednog sektora. Nosioci granta mogu da budu:

• Naučnoistraživačke institucije;
• Mikro, mala i srednja preduzeća;
• Visokoobrazovne institucije;
• Nevladine organizacije;
• Socijalni partneri: unija poslodavaca, udruženja zaposlenih i sindikati;
• Centri izvrsnosti i Naučno tehnološki parkovi.

U narednom periodu planirane su informativne sesije za potencijalne korisnike granta. Tačan termin održavanja pomenutih sesija biće naknadno objavljen na internet prezentaciji Ministarstva nauke. Detaljne informacija o načinu i uslovima apliciranja kao i ostala prateća dokumenta, nalaze se u Vodiču za prijavljivanje projekata, koja je dostupna na dolje navedenoj poveznici.

Poziv je otvoren za subjekte iz Crne Gore. Ukupna vrijednost sredstava opredijeljenih za ovaj projekat iznosi 749.442 eura. Krajnji rok za slanje prijava je 10. avgust 2015. godine.

Izvor: Vlada CG

meCrnogorskienEnglish available languages

Top