>>>
> Magazin > tehno/inovativno > IT vijesti: Murden dolazi na Spark.me; počinje doMEn kup 2019 !

IT vijesti: Murden dolazi na Spark.me; počinje doMEn kup 2019 !

meCrnogorski available languages

Organizacioni tim najavio je novog govornika na međunarodnoj konferenciji Spark.me 2019.

Kejt Murden (Cate Murden)

Murden je osnivačica PUSH, konsultantske kuće čija praksa je utemeljena na istraživanju ljudskog ponašanja i koja sa klijentima kao što su Google, Facebook, Twitter, Yahoo, Saatchi, Havas, IMG, HSBC, Sainsbury’s i Vice radi na kreiranju produktivnijih i zdravijih radnih okruženja. Ona se, nakon uzbudljive karijere u medijskoj industriji koja je trajala skoro dvije decenije, uzdigla do pozicije direktorice za partnerstva u jednoj od najvećih i najuspješnijih medijskih agencija u Londonu. Međutim, ovako zahtjevna karijera je uzela danak i Murden je, zbog akumuliranog stresa, bila primorana da napusti posao. Uspjela je da prebrodi izazovan period koji je bio pred njom, a onda je svoje lično iskustvo pretočila u biznis i osnovala konsultantsku kuću PUSH, kako bi pomogla organizacijama da pomognu svojim zaposlenim da bolje planiraju svoje vrijeme i izađu na kraj sa izazovnim i stresnim poslovnim zadacima. Murden smatra da organizacije u kojima radimo mogu ujedno biti i uzrok i rešenje ovakvih problema. Stoga, njena misija je da pomogne zaposlenima, timovima i organizacijama da rade bolje – da obavljaju posao uz manje stresa, manji osjećaj preopterećenosti, manje nepotrebnih troškova, i u krajnjem, više profita. Koristeći kombinaciju kvalitativnih i kvantitativnih istraživačkih moda, PUSH nastoji da razumije način na koji kompanije funkcionišu i da uredi sistem tako što će za krajnji cilj imati rasterećenije i zadovoljnije zaposlene sa jedne strane, i veću produktivnost i dobit sa druge.

Cate Murden gostuje na ovogodišnjoj konferenciji

Organizatori Spark.me su ranije objavili imena dva ovogodišnja govornika – u pitanju su Anab Jain (TED govornica,
dizajnerka, filmska producentkinja, i suosnivačica Superflux, svjetski priznate kompanije koja inovacijama iz oblasti
dizajna i tehnologije pokušava da nam približi svijet budućnosti) i Jeremiah Owyang (suosnivač Kaleido Insights i svjetski autoritet za razvoj programa koji pospješuju inovativnost korporacija). U narednom periodu će biti objavljena  imena ostalih govornika na konferenciji.

April je rezervisan za DoMEn Kup 2019

Kompanija doMEn d.o.o i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore i ove godine organizuju doMEn kup, takmičenje u programiranju za učenike osnovnih i srednjih škola. Ovogodišnji, drugi po redu, doMEn kup počinje u subotu, 6. aprila, a takmičenja će se održati u tri kruga: 6. aprila, 13. aprila i 20. aprila.

“Ono što ovo takmičenje čini posebnim jeste to što okuplja najbolje mlade programere u zemlji, stavlja pred njih skup izazovnih problema i uči ih kritičkom razmišljanju, snalažljivosti i istrajnosti. Uz to, ponosan sam što mogu da kažem da sa njima rade neki od najboljih programera i matematičara u zemlji, kako bi im pomogli da se na najbolji način izbore sa izazovima”,

rekao je Goran Šuković, profesor na Prirodno- matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore i idejni tvorac takmičenja.

Po uzoru na slična takmičenja koja se održavaju u svijetu, učenici će u navedenim terminima imati priliku da se takmiče u rješavanju zadataka, dok će u finalnom dijelu doMEn kupa najbolji odmjeriti snage i biti nagrađeni. Izvršni direktor kompanije doMEn, Predrag Lešić, naveo je “Platformi za rješavanje zadataka se pristupa onlajn, bez obzira gdje se u tom trenutku nalazili. Cilj nam je da na ovaj način učešće omogućimo učenicima osnovnih i srednjih škola iz svih gradova Crne Gore.”

Kako bi se prijavili na učešće u doMEn kupu, zainteresovani treba da pošalju imejl na informatikacg@gmail.com u kojem će pružiti informacije o svom imenu, prezimenu, školi koju pohađaju, razredu i gradu iz kojeg dolaze. Za svakog prijavljenog učenika biće kreiran nalog na takmičarskom sistemu, a u srijedu (3. aprila) biće u okviru sistema postavljeno probno takmičenje kako bi učesnici mogli da se upoznaju sa istim.

O benefitima ovog takmičenja za unapređenje znanja i vještina učenika iz oblasti programiranja, govori iskustvo pobjednice prošlogodišnjeg doMEn kupa. Nina Mitrović, učenica srednje škole “Mladost” iz Tivta, svoju budućnost vidi u svijetu matematike i programiranja, a ne plašeći se činjenice da nema mnogo žena u IT sektoru, ističe kako već nekoliko godina učestvuje u takmičenjima ovog tipa, te da doMEn kup smatra odličnom pripremom za međunarodna takmičenja. Za sve dodatne informacije zainteresovani mogu da se obrate na e-mejl informatikacg@gmail.com

meCrnogorski available languages

Top