>>>
> Activism & ORG > KABADAHIJA! Premijer spriječio Šundića da pristupi svojoj kancelariji na Bedemu

KABADAHIJA! Premijer spriječio Šundića da pristupi svojoj kancelariji na Bedemu

meCrnogorski available languages

“KABADAHIJA!” Premijer spriječio nikšićkog umjetnika Petra Šundića da pristupi svojoj kancelariji na Bedemu

U Nikšiću je načinjen neprimjeren gest prema umjetniku, kandidatu sa liste Evropski tim za Nikšić Petru Šundiću, saopšteno je iz te koalicije. Obezbjeđenje premijera Zdravka Krivokapića, kako navode u saopštenjuspriječilo je Šundića da se popne na Bedem i uđe u svoje službene prostorije koje već godinama koristi.

kabadahija?

“Kršenjem slobode, kabadahijskim odnosom u svojstvu iskazivanja moći i prisilom, premijer Krivokapić je zaposjeo prostor oko Bedema kao da je u pitanju njegov lični posjed. A istinskom umjetniku, simbolu Bedem festa, čovjeku koji je u potpunosti oživio ovaj lokalitet i zahvaljujući kojem je ovom mjestu vraćen stari sjaj danas je zabranjeno da radi na svom radnom mjestu zato što je premijer Krivokapić snimao promotivne spotove”, navodi se u saopštenju.


Evropski tim za Nikšić najsnažnije osuđuje napad koji se danas dogodio i “kabadahijama sa vlasti” poručuju da će evropski Nikšić dati snažan odgovor na ovaj i slične sramne postupke koji se ovih dana demonstriraju u tom gradu.

kabadahija rukoljub protiv umjetnika

 

Podsjetimo, Šundić je osnivač i direktor muzičke manifestacije “Bedem fest”. Šundić je takođe magistar pravnih nauka, peripatolog (osoba koja uči slijepe ljude da koriste bijeli štap), klavijaturista.

 

SD Nikšić: Đe je nestao Zdravko Krivokapić, čovjek iz naroda?

 

Socijaldemokrate Nikšića najoštrije osuđuju jučerašnje bahato ponašanje premijera Zdravka Krivokapića koje je za posljedicu imalo sprečavanje umjetnika Petra Šundića, kandidata za odbornika na listi Evropski tim za Nikšić, da uđe u svoje službene prostorije.

“Smatramo da nema potrebe podsjećati Nikšićanke i Nikšićane, ma kojoj političkoj opciji pripadali, ko je nas sugrađanin Petar Šundić i koliki je njegov doprinos kao umjetnika, u promociji Nikšića i Bedema kao kulturno-istorijskog dobra našeg grada. Kao što nema potrebe Nikšićankama i Nikšićanima govoriti o značaju Bedem festa za razvoj kulture u Nikšiću, te činjenici da su, zahvaljujući Petru Šundiću, na Bedemu nastupale neke od najvećih zvijezda sa prostora bivše Jugoslavije”, navodi SD.

Sve to, dodaju, znaju Nikšićani ali ne i premijer.

“Iako je javnosti opšte poznat njegov istančani muzički ukus koji smo u toku prošle godine imali prilike da slušamo sa razglasa širom Crne Gore, lik i djelo Petra Šundića u Nikšiću morao je da poznaje i morao je da poštuje. Pitamo se gdje je nestao onaj Zdravko Krivokapić koji se predstavljao kao “čovjek iz naroda”, obilazio sela, domaćinstva, u predizbornim spotovima nazdravljao svojim pristalicama? Danas neki drugi Zdravko neprimjereno diže ton na prosvjetne radnike, danas neki drugi Zdravko svoju bahatost demonstrira sprječavanjem Petra Šundića da pristupi službenim prostorijama koje godinama koristi. Danas taj Zdravko, umjesto taksija, na posao dolazi pod pratnjom, a umjesto njegovog naroda, danas Zdravka prati 9 naoružanih službenika Uprave policije”, ističe SD.

Poručuju da ovakva bahatost premijera Krivokapića u Nikšiću neće proci.

“Građani Crne Gore i Nikšića su, za ovih kratkih dva i po mjeseca, već imali prilike da osjete “blagodeti” nove Vlade, ali i da se svakodnevno uvjere u njihovo neznanje i nesposobnost. Zato će Nikšić, kao grad Ljuba Čupića i Vita Nikolića, grad piva i čelika, umjesto Zdravka Krivokapića uvijek i bez zadrške izabrati Petra Šundića”, zaključuje se u saopštenju.

 

kabadahija

meCrnogorski available languages

Top