>>>
> Finansije i investicije > KAP: Zbog lošeg odnosa nove Vlade, Pejović otpušta 600 radnika!

KAP: Zbog lošeg odnosa nove Vlade, Pejović otpušta 600 radnika!

meCrnogorski available languages

KAP: Zbog lošeg odnosa nove Vlade, Pejović otpušta 600 radnika!

Sjutra ću prekinuti radni odnos i otpustiti 600 radnika u KAP-u koji inače imaju pravo na otpremninu, pa vi preuzmite da brinete o njima, najavio je danas vlasnik Uniproma Veselin Pejović na sjednici skupštinske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije održanoj 4.3.2021. godine u Skupštini Crne Gore!

Na ovakav potez se odlučio zbog, kako je naveo, odnosa nove vlasti prema njegovoj kompaniji.

“Sadašnja vlast je očigledno drugačije orijentisana prema Unipromu, pa je ovaj zadatak koji je vama povjeren sračunat da narušava kredibilitet i nanosi mu štetu. Ovo će vas koštati 10 miliona eura za isplatu otpremnina, Luka Bar će ostati bez prihoda, Monte Cargo takođe, 200 firmi i 150 prevoznika iz Crne Gore koje su bile uvezane u radu Uniproma takođe će ostati bez prihoda. Dok će državi izvoz ove godine biti manji za 250 mil.dolara” istakao je Pejović.

On je podsjetio da je prije dolaska Uniproma prosječna plata je bila 472 eura a nakon preuzimanja prosječna plata je danas 792 eura.

kap

“Ukupno neto zarada isplaćena u periodu od 19.jula 2014.godine zaključno sa januarom 2021.godine u iznosu od 28 miliona eura a porezi i doprinosi plaćeni za ovaj vremenski period preko devet miliona”, tvrdi Pejović.

On je podsjetio na brojna ulaganja u tom periodu, od ambulante, preko restorana za zaposlene, 300 svlačionica sa toaletima, ulaganja i LNG terminal, zatim ulaganja od 20 miliona u fabriku Silumina sa godišnjom proizvodnjom od 30 hiljada tona a 2020. Godine puštena je u rad najsavremenija fabrika aluminijumskih trupaca bileta u Evropi kapaciteta 70.000 tona.

“Dakle, uložili smo preko 100 miliona eura u KAP”,  naveo je Pejović.

U dražvni budžet i državna preduzeća, po tvrdnjama Pejović, plaćeno je preko 360 miliona eura.

meCrnogorski available languages

Top