>>>
> Magazin > Menadžment > CoVID19 > Kontigent medicinske opreme stigao u Crnu Goru

Kontigent medicinske opreme stigao u Crnu Goru

meCrnogorskienEnglish available languages

Kontigent medicinske opreme stigao u Crnu Goru

Kontigent medicinske opreme stigao u Crnu Goru

U Podgoricu je večeras dopremljen kontigent medicinske opreme koje je crnogorskom zdravstvenom sistemu donirao biznismen Petros Statis.

Prvi kontigent vrijedne medicinske opreme stigao u CG (28.03.2020.)

Šef Kabineta predsjednika Vlade Dragoljub Bulatović ocijenio je da je oprema stigla u pravom trenutku kada su naši postojeći resursi bili na izmaku te da zato da oprema nema cijenu.
„Tri i po tone zaštitne opreme značiće sigurnost za naše zdravstvene radnike, ali i za pripadnike svih službi koje su na prvoj liniji odbrane od koronavirusa. Prilika je da se u ime Vlade još jednom zahvalim biznismenu Petrosu Statisu što se odazvao ličnoj molbi premijera Duška Markovića, i uz pomoć Mohameda Šajbanija uspio da nam sve ovo obezbijedi u kratkom roku. Ovaj kontigent pomoći je zapravo potvrda da Vlada ima sposobnost, potencijal i odlučnost da zaštiti svakog građanina, svaku porodicu i sve nas od ove opake epidemije“
– kazao je Bulatović.

Rukovodilac Kriznog operativnog štaba za zdravstvo prof. dr Ranko Lazović rekao je na aerodromu da je stigla količina opreme kojom će biti zadovoljene potrebe crnogorskog zdravstvenog sistema u naredne 3-4 sedmice kada nas čeka vrhunac epidemije.

meCrnogorskienEnglish available languages

Top