>>>
> EU/Politiko > LP: Stalni napadi na patriotske skupove, a policija ne reaguje!

LP: Stalni napadi na patriotske skupove, a policija ne reaguje!

meCrnogorski available languages

LP: Stalni napadi na patriotske skupove, a policija ne reaguje!

 

LP: Stalni napadi na patriotske skupove, a policija ne reaguje!

Vaš naum da zaustavite građane Podgorice i Crne Gore u iskazivanju ljubavi i patriotizma prema svojoj državi je osuđen na propast, poručuju iz Liberalne partije

Liberalna partija najoštirje osuđuje gnusne i huliganske napade na kolunu vozila sa istaknutim državnim zastavama u Podgorici.

“Pitamo državni vrh predsjednika tehničke vlade Krivokapića, ministra unutrašnjih poslova u tehničkoj vladi Sekulovića, šefa ANB Vukšića, državno tužilaštvo, NVO sektor, političke partije, je li ovo ta oslobođena Crna Gora koju ste nam donijeli i je li ovo sudbina koja čeka Crnogorce u svojoj jedinoj domovini?”, pitaju u LP.

Iz te partije insistiraju da se utvrdi ko su pojedinci i grupe koje su sinoć napadale kolonu vozila i građana Glavnog grada, koji su sa istaknutim državnim zastavama i uz himnu Crne Gore prošli gradom u kojem su rođeni odrasli i iz kojeg neće seliti bez obzira na nasrtaje ostrašćenih pojedinaca i njihovih pomagača.

Traže hitnu reakciju policije i tužilaštva i pokretanje istrage sa ciljem identifikovanja napadača njihovih inspisratora i nalogodavaca i njihovo procesuiranje.

Liberalna partija zahtijeva i da se utvrdi odgovornost uniformisanih policajaca pripadnika specijalnih jedinica, zatim njihovih starješina za sinoćnje nepostupanje prema napadačima.

“Postavljamo pitanje ministru MUP-a direktoru policije Brđaninu i vd. ANB Vukšiću zašto je dozvoljeno okupljanje grupa provokatora na trasi prolaska kolone vozila, da li ste tim svojim činjenjem svejsno ohrabrili napadače da imaju slobodan prostor da atakuju na sugrađane koji nose zastave svoje države?”, pitaju iz LP.

Takođe pozivaju, a i pitaju “zašto je i po čijem nalogu nije priveden i procesuiran napadač na kolonu vozila kod mosta Milenijum, već je umjesto njegovog hitnog lišavanja slobode policija kao što se to vidi na više snimaka pružila utočište napadaču i svojim tijelima ga zaštitili od eventualnih problema”.

“Zašto su ti istu policajci koji su štitili napadača reagovali primjenom sile na mladiće iz kolone i zašto su neke od njih priveli u svoja vozila koristeći sredstva fizičke prinude, „poluge“ kako bi ih smjestili u „marice“. Porazno je bilo za sve građane koji su se sinoć zatekli na licu mjesta da gledaju mučne scena opšteg rasula u komandnom lancu policije i njihovo međusobno optuživanje oko mjera koje treba primijeniti. Posebno tražimo da se ispitaju dešavanja u istom incidentu, a u kojem su po snimcima koji su prisutni na društvenim mrežama kao i po kazivanju učesnika pojedini policajci uperili u tijela i glave mladića i đevojaka puške sa ispaljivanje suzavca”, ističe LP.

Prema njihovim riječima, u toku trajanja kolone vozila desilo se desetak incidenata, a policija nijje ni jednu mjeru sprovela prema izvršiocima niti je procesurila i jedno jedino lice koje je napadalo građane, već je svaki put zaštitila pomenute vinovnike i zatim ih pustila da se slobodno kreću.

“Da li je ovo uvod u neku novu Crnu Goru u kojoj će se patriote i rodoljubi hapsiti zato što mašu svojoj državnom zastavom a napadači koji nasrću na život i imovinu će biti štićeni i puštani da to rade neometano i bez ikakvih sankcij? Da li je ovo poziv preplašenog premijera tehničke vlade, koji ne smije da šeta ulicom jer ima strah od građana Crne Gore, da svako može da izađe na ulicu i napada patriote? Da li je ovo smišljeno u krugovim vladajuće većine da se napadima zaustavi narastajući bunt naroda koji je ujedinjen oko ljubavi prema svojoj domovini i neće se predati bez obzira na sve što gospodo iz vlasti sa svojim tajnim i javnim službama radite?”, pita LP.

Oni su poručili da je uzaludan njihov trud.

“Vaš naum da zaustavite građane Podgorice i Crne Gore u iskazivanju ljubavi i patriotizma prema svojoj državi je osuđen na propast. Doživjećete, taman istu, sudbinu koju su dočekali svi oni koji su mrzjeli svoju domovinu a klanjali se tuđoj državi”, poručuje LPCG.

Patriotske kolone održavaju se svake nedjelje u svim crnogorskim gradovima protekla dva mjeseca.

meCrnogorski available languages

Top