>>>
> EU/Politiko > Majbah – Farsa i populizam: Vlada CG postaje salon polovnih automobila?

Majbah – Farsa i populizam: Vlada CG postaje salon polovnih automobila?

meCrnogorski available languages

Majbah – Farsa i populizam: Vlada CG postaje salon polovnih automobila!

Premijer i ministar finansija koji su prvog radnog dana zadužili državu gotovo milijardu eura ne samo iza očiju građana, nego i onih koji su ih doveli na ta mjesta, sad prosipaju maglu toj istoj javnosti o uštedama i rješavanju socijalnih problema prodajom dva automobila, navodi se u reagovanju Miodraga Radovića, šefa kabineta Predsjednika.

“I to na način kojim brukaju državu i funkcije koje trenutno obavljaju. Kad bi im taj posao dilera za prodaju auta, na šta su se sveli, pošao za rukom, bio bi to najveći uspjeh u prvih sto dana ove Vlade. Prećutkuju pri tom kojom brzinom se širi administracija pod njihovim vođstvom, i koliko majbaha će građani za to platiti. Sreća je ipak po Crnu Goru što sve indicije pokazuju da njihova vlada nije dugog vijeka”, navodi se u saopštenju.

Dodaje da “neprimjereno i nevaspitano obraćanje” ministra finansija predsjedniku države gotovo nije vrijedno komentara.


“Bilo bi zanimljivo znati je li to smišljao dok u radno vrijeme vježba u teretani “Hiltona”, ili dok njegov premijer organizuje posebnu pres-aukciju. Da nije žalosno, bilo bi zaista smiješno”, navodi Radović.

Komentarišući “majbah”, Radović je naveo da je bilnirani automobil nabavljen za potrebe predsjednika po procjeni nadležnih službi o njegovoj bezbjednosti.

“Očekujemo da te službe procijene da li je takav auto više potreban ili nije, i da za to ponesu odgovornost. I tu se završava sva njihova majbah-filozofija. To je jedno tehničko pitanje koje se rješava u komunikaciji službenika određenog nivoa, bez zamajavanja javnosti demagoškim populističkim igrarijama. Kakvih nije bilo, recimo, kad je ta ista Vlada riješila da izdvaja budžetska sredstva za obezbjeđenje ministrice kulture, nauke, prosvjete i sporta. Taman će im dobro doći taj višak automobila što ih je ministar finansija našao u garaži. Ima li još nedje ovakvog primjera u svijetu”, zaključuje Radović.

maybach majbah vlada crne gore auto plac salon automobila.

 

Izvor: RTCG

meCrnogorski available languages

Top