>>>
> Magazin > Menadžment > Marković: Opština Tivat odličan primjer razvoja Crne Gore

Marković: Opština Tivat odličan primjer razvoja Crne Gore

meCrnogorski available languages

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocijenio je tokom radne posjete Tivtu da dobro organizovana i uspješna opština vodi računa i o potrošnji i o razvoju i da može biti primjer drugim lokalnim samoupravama.
„Danas sam bio u opštini koja je dobro organizovana, koja vodi računa ne samo o razvoju nego vodi računa i o potrošnji, opštini koja ima svoj finansijski i razvojni potencijal. Sve čestitke predsjedniku Opštine i njegovom timu. U Tivtu se ne razmišlja samo o novim hotelima, novim rizortima, saobraćajnoj infrastrukturi koja ih prati, nego i o razvoju koji se tiče i svakog građanina i njegovih ukupnih potreba. Sve čestitke na tome“ – rekao je predsjednik Vlade na kraju radne posjete Tivtu.
Predsjednik Vlade Crne Gore je rekao novinarima da je na sastanku sa predsjednikom Opštine Sinišom Kusovcem, predsjednikom Skupštine opštine Ivanom Novoselom i njihovim saradnicima analizirano šta je Opština Tivat uradila u protekle tri godine u mandatu ove vlade te da je bilo rijećo i o zajedničkim planovinma za budućnost, kako bi bio nastavljen ovako dinamičan i dobar razvoj saobraćajne društvene, komunalne i socijalne infrastrukture i kako bi na tom planu bilo urađeno i više.
Premijer i predsjednik Opštine su simbolično označili početak izgradnje kružnog toka na ulazu u grad, obišli obnovljene ustanove kulture, gotovo završeni Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju u Seljanovu i novoizgrađenu saobraćajnicu od Solila do raskrsnice za Pržno.
Predsjednik Vlade je izrazio zadovoljstvo načinom na koji djeluje lokalna samouprava u Tivtu i u smislu određivanja prioriteta.
„U Tivtu se otvaraju sadržaji koji su potreba građana kao što je Centar za kulturu, JU Muzeji i galerije, novi objekat Crvenog krsta, novi Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama. Dakle to su objekti koji zahtijevaju nova zapošljavanja“ – rekao je premijer.
Predsjednik Opštine Tivat je rekao novinarima na kraju posjete da je upoznao predsjednika Vlade sa svim projektima, i da je lokalno rukovodstvo dobilo podršku za dalje aktivnosti.
Odgovarajući na pitanje novinarke RTCG da li je na sastanku bilo riječi i predstojećoj valorozaciji Aerodroma Crne Gore predsjednik Vlade je rekao da je i o tome bilo riječi.
„Radi se o jednom razvojnom projektu sa velikim potencijalom, ne samo za crnogorski turizam nego i za cijelu crnogorsku ekonomiju, o projektu koji će, ako uspije, dati neviđene benefite za rast naše ekonomije, nova radna mjesta i naravno nove prihode. Opština Tivat će prirodno od toga imati najveće benefite. Uvjerio sam ih da ovdje nema rizika sa tom investicijom, ne samo u smislu razvoja i unapređenja infrastrukture, nego i postojećih radnih mjesta. Sa novom značajnijom infrastrukturom se povećava broj radnih mjesta i biće više i novih usluga koje će biti neophodne za jednu takvu investiciju i naravno novih prihoda za opštinski budžet od koncesije koja će značajno potpomoći lokalne finansije i dalju realizaciju ovako zahtjevnih infastrukturnih i investicija u društvenu i socijalnu infrastrukturu. Nema dileme da će i sa tom investicijom Tivat zadržati ovaj tempo prepoznatljivosti, da će imati jednu od najboljih ukupnih ekonomskih ponuda na prostoru Crne Gore i da je to sve odlična i sjajan ne samo prilika nego i mogućnost za građane Tivta i sve one koji žive ovdje“
– rekao je predsjednik Vlade Duško Marković.

meCrnogorski available languages

Top