>>>
> Magazin > Kultura i Kreacija > Nakaradno! Ministarstvo 4u1 bi da kažnjava proslavu antifašizma

Nakaradno! Ministarstvo 4u1 bi da kažnjava proslavu antifašizma

meCrnogorski available languages

Nakaradno! Ministarstvo 4u1 bi da kažnjava proslavu antifašizma

Više izvora potvrdilo je Radio Cetinju da je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta upućena usmena sugestija upravi Osnovne škole “Lovćenski partizanski odred“ na Cetinju da pokrene disciplinski postupak protiv nastavnice istorije Sanje Vujović jer je navodno zloupotrijebila učenike u političke svrhe time što su učestvovali u polaganju vijenaca sa predstavnicima SUBNORA Crne Gore u Podgorici i učestvovali u programu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom.

Inače, Cetinjski list je izvijestio 9. maja da su učenici devetih razreda OŠ ,,Lovćenski partizanski odred” u koordinaciji sa profesoricom istorije Sanjom Vujović prigodno obilježili 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope.

Tom prilikom prisutnima je u holu škole prikazan dokumentarni film koji su režirali učenici, a profesorka Vujović je tada između ostalog kazala da je njeno i zalaganje učenika usmjereno na to da se značaj i uloga svih onih palih boraca za slobodu Crne Gore ne zaboravi, da odaju počast samom odredu čije ime nosi skola, da ukažu na značaj antifašizma, kao temeljne vrijednosti Crne Gore i ostave u amanet svim narednim generacijama poruku da ga i dalje čuvaju i njeguju kao što oni upravo rade, jer, antifašizam nije prošlost, već budućnost Crne Gore.

Radio Cetinje saznaje da se u OŠ „LPO“ čeka na zvanični dopis Ministarstva, nakon čega će se odrediti prema tom zahtjevu.

Iz resornog Ministarstva (tzv.”4u1″) nijesu mogli dobiti komentar. Pogledajmo reakcije korisnike twitera na ovakvo nakaradno postupanje:

 

Ne zaboravimo takođe kako se ophode parlamentarci prema tekovinama antifašizma:

A šta pod “antifašizam” podrazumjevaju njihovi mentori:

 

meCrnogorski available languages

Top