>>>
> Magazin > tehno/inovativno > Naučnik u mom susjedstvu…

Naučnik u mom susjedstvu…

meCrnogorski available languages

Sa željom da omogući zainteresovanim mladim ljudima da se bliže upoznaju sa profesijama budućnosti i načinima na koje tehnologija mijenja poslovno okruženje ali i našu svakodnevnicu, kompanija doMEn d.o.o., agent registracije crnogorskog nacionalnog internet domena – .ME, je objavila takmičenje za srednjoškolce i studente koje za cilj ima da 5 najboljih učesnika nagradi kartom za Spark.me. Spark.me je jedna od najvećih tehnoloških i marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja je ove godine zakazana za 25. i 26. maj, i organizuje se u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu.

Sve što je potrebno da bi se učesnici prijavili je da pošalju svoj rad (u vidu teksta, video snimka ili grafike), na jednu od sljedeće dvije teme – „Naučnik u mom komšiluku“ (u okviru koje će predstaviti osobu iz svoje okoline koja inspiriše mlade ljude da se bave naukom ili je na polju nauke ostvarila značajan doprinos) i „Sljedeće veliko tehnološko dostignuće“ (u okviru koje će predstaviti tehnološko dostignuće za koje smatraju da će značajno uticati na živote ljudi u godinama koje dolaze). Rad je potrebno poslati na email adresu sanjag@domain.me a rok za prijavu je 26. april. Pravo učešća imaju srednjoškolci i studenti osnovnih i specijalističkih studija crnogorskih univerziteta koji su mlađi od 25 godina. Dobitnici će biti objavljeni 30. aprila na portalu www.stemedukacija.me, gdje mogu naći i više informacija o takmičenju.

Spark.me nudi priliku učesnicima da o aktuelnim trendovima u oblasti marketinga, tehnologije i biznisa uče od svjetski poznatih eksperata, te da ostvare kontakt sa preko 580 učesnika konferencije iz 28 država širom svijeta, među kojima će naći lidere iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije i inovacija, marketare, startapove i ljude željne znanja. Osvojene karte uključuju pristup svim predavanjima (25-26. maja), startap takmičenju (25-26. maja), ručak na bazi švedskog stola za oba dana konferencije, osvježenje na svim kafe pauzama u toku oba dana konferencije, kao i koktel prijem (25. maja). Karte ne uključuju troškove prevoza i smještaja.

Organizatori Spark.me su ranije objavili imena tri ovogodišnja govornika – u pitanju su Anab Jain (TED govornica, dizajnerka, filmska producentkinja, i suosnivačica Superflux, svjetski priznate kompanije koja inovacijama iz oblasti dizajna i tehnologije pokušava da nam približi svijet budućnosti), Jeremiah Owyang (suosnivač Kaleido Insights i svjetski autoritet za razvoj programa koji pospješuju inovativnost korporacija) i Kejt Murden (osnivačica PUSH, konsultantske kuće čija je praksa utemeljena na istraživanju ljudskog ponašanja). U narednom periodu će organizatori objaviti imena ostalih govornika na konferenciji.

meCrnogorski available languages

Top