>>>
> Magazin > Menadžment > Nova lična karta i pasoš Crne Gore

Nova lična karta i pasoš Crne Gore

meCrnogorski available languages

Nova lična karta i pasoš Crne Gore – MUP predstavio nova lična dokumenta: Crna Gora uvodi usluge građanima u korak sa naprednim društvima

Nova lična karta i pasoš Crne Gore – MUP predstavio nova lična dokumenta: Crna Gora uvodi usluge građanima u korak sa naprednim društvima

Crna Gora je odlučno počela novu fazu razvoja uvođenjem novih ličnih dokumenata treće generacije, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na predstavljanju novih ličnih dokumenata.


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković uručio je u Vili „Gorica“ nova lična dokumenta istaknutim pojednicima koji su svojim angažmanom dali važan doprinos uspješnoj borbi Crne Gore sa epidemijom novog koronavirusa.

Ministar Nuhodžić je kazao da će besplatno prva lična dokumenta dobiti i djevojke i mladići koji u junu navršavaju 18 godina.


„Vlada i Ministarstvo unutrašnjih poslova misle i na mlade. Besplatna dokumenta i ove godine i ubuduće dobijaće djevojke i mladići koji pune 18 godina na Dan nezavisnosti – 21. maja i na Dan državnosti – 13. jula“ – rekao je Nuhodžić.


Kako je kazao, Crna Gora je odlučno počela novu fazu razvoja uvođenjem ličnih dokumenata treće generacije.
„I mi u Ministarstvu unutrašnjih poslova vrijedno smo radili na tehnološkom razvoju u svakodnevnom funkcionisanju i obavljanju poslova koji su nam povjereni“ – naveo je Nuhodžić.
On je kazao da Crna Gore na planu digitalizacije ide u korak sa svijetom, za naprednim društvima koja su uzor u tim oblastima.
„Iskoristili smo svoje potencijale da bismo realizovali digitalnu transformaciju naših sadržaja. Time još jednom pokazujemo da smo na usluzi građanima, koji u nama imaju pouzdan servis, ali i partnera koji se neprestano usavršava i prati najsavremenija dostignuća. Ovim utvrđujemo povjerenje građana i obezbjeđujemo im efikasnije funkcionisanje na mnogim poljima, te uvezivanje sa onim uslugama koje će im od sada biti jednostavnije, pristupačnije i svakako – modernije“ – rekao je Nuhodžić.

Sve to, kako je kazao, podrazumijeva lagodniji pristup i smanjenje troškova. „Ponosni smo što pripadamo samom vrhu zemalja koje su na ovom području napravile iskorak“ – poručio je Nuhodžić.

On je istakao da su nova lična dokumenta, takođe, i potvrda državnog identiteta i ugleda u međunarodnim okvirima. „Nije nam bila vodilja praćenje trendova, već dugoročni interes građana Crne Gore“ – naveo je Nuhodžić.

Prema njegovim riječima, tim dostignućem postiže se ne samo kvalitetnija umreženost, nego i značajno bolja bezbjednost. Nova lična karta, kako je kazao, nije samo dokument, već je i sredstvo racionalnijeg pristupa mnogim servisima.

Nova lična karta i pasoš Crne Gore - MUP predstavio nova lična dokumenta: Crna Gora uvodi usluge građanima u korak sa naprednim društvima Svečanost predstavljanja novih CG ličnih dokumenata (08.06.2020.

„Do juče nezamislivi, ovi rezultati nas ohrabruju da i dalje posvećeno radimo, kako bismo usvajali savremene međunarodne prakse“ – rekao je Nuhodžić. Naveo je da se digitalni preobražaj dešava u sklopu ukupnog preobražaja i evropeizacije Crne Gore. „Ono što će već sjutra biti obaveza za sve članice Evropske unije, danas je sadašnjost Crne Gore“ – istakao je ministar Nuhodžić.

Dodao je da će administrativna, institucionalna, ekonomska, javna i privatna povezanost i pojedinac kao temelj društva od sada biti razvijeniji i u funkcionalnijem odnosu. „Siguran sam da su naši građani sa ponosom pratili događaje u kojima je Crna Gora po ozbiljnosti pristupa i po ostvarenim rezultatima bila i sada je u vrhu globalne borbe protiv opasne pandemije“ – poručio je ministar Nuhodžić.

Podsjetio je da je crnogorsko društvo u vrijeme pandemije pokazalo svoje najbolje lice. „Slogu i povjerenje. Hrabrost i znanje. Jedinstvo i solidarnost“ – zaključio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.   

Izvor: Gov.me

meCrnogorski available languages

Top