>>>
> EU/Politiko > PKS: Opasne igre sa crnogorskim državljanstvom

PKS: Opasne igre sa crnogorskim državljanstvom

meCrnogorski available languages

Opasne igre sa crnogorskim državljanstvom – pks

PKS CG: Uvođenje dvojnog državljanstva siguran put za propast Crne Gore

Patriotsko komitski savez je već upozoravao slobodomisleću crnogorsku javnost da će vladajuća većina, uz pomoć takozvane građanske i takozvane crnogorske URA-e, pristupiti izmjenama Zakona o državljanstvu i uvođenja vjeronauke u obrazovni sistem Crne Gore. Juče smo se uvjerili da su bačene prve udice i da se pecaju prva reagovanja, navode iz Patriotsko komitskog saveza Crne Gore (PKSCG).

“Premijer Zdravko Krivokapić, naravno na Tviteru, kaže kako se svim ljudima koji „dugo žive“ u Crnoj Gori treba omogućiti dvojno državljanstvo, misleći prvenstveno na građane koji već posjeduju srpsko državljanstvo! Na taj način Krivokapić bi započeo proces političkog inžinjeringa jer bi, posebno omogućavanjem i biračkog prava, građani Srbije potpuno odlučivali o sudbini naše Crne Gore”, istriču iz PKSCG.

nova lična karta crna gora pasoš crne gore 2020 novi biometrijski eid montenegro ID card passport MNE nationality pks cg

Svaka mala država štiti svoje pravo da na teritoriji koju pokriva, bira i odlučuje po volji svojih građana. Srbija, tvrde iz Patriotsko komitskog saveza, nikad nije prihvatila crnogorsku nezavisnost, niti će ikad; zato bi uvođenje dvojnog državljanstva bio siguran put za propast Crne Gore. Da li će i ovo Crnogorci prihvatiti mirno?

“S druge strane, već je v.d. rektor UCG kazao da mu Crnogorci, zbog američkih filmova i ko zna čega još, nijesu dovoljno Srbi, a jedini siguran put posrbljavanju stanovništva je uvođenje vjeronauke u školama. Za PKS religija je intimno, posebno ljudsko pravo i potreba koja se ostvaruje u vjerskim institucijama, nipošto u školama, nipošto u 21.vijeku! Iako lukavi Gojko Perović kaže da treba biti oprezan “pri uvođenju religije u državne institucije”, namjera je SPC očita da uvedu “neku vrstu religijskog obrazovanja u škole””, navode iz PKSCG.

Kako kažu, ovakvim najavama, vladajuća većina radikalizuje političku scenu u Crnoj Gori do granica koje će vrlo teško održati.

“Crnogorci, kao svjestan, autohton narod, koji je vjekovima održao svoju slobodu, neće dozvoliti ove političke igranke sa vlastitom nezavisnošću, a nadamo se da će već građani Nikšića kazniti na izborima namjere apostolske i prosrpske vlasti da čine sa Crnom Gorom šta im na pamet padne!”, zaključuju iz PKSCG.

Izvor: PKS CG

meCrnogorski available languages

Top