>>>
> Magazin > Eko&urbano > Platani: Podgorica bogatija za 37 novih stabala

Platani: Podgorica bogatija za 37 novih stabala

meCrnogorski available languages

Platani: Podgorica bogatija za 37 novih stabala platana

Platani: Podgorica bogatija za 37 novih stabala platana

Glavni grad Podgorica je, u okviru akcije Moje drvo za Planetu“ na poklon dobio 37 stabala doniranih u čast Svjetskog dana zaštite životne sredine. Akciju je organizovala kompanija Amplitudo uz pokroviteljstvo Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Ministarstva nauke, Američke privredne komore u Crnoj Gori i uz pomoć gradskog preduzeća „Zelenilo“. Tim povodom, danas su na Bulevaru Džorža Vašingtona iz doniranog fonda zasađena 22 stabla platana, dok će ostatak naknadno, u skladu sa planom ozeljenjavanja Glavnog grada.

Akciji su se odazvali privredni subjekti, koji su donirali pomoću aplikacije „Moje drvo“, najveće regionalne platforme za ozelenjavanje životne sredine: Coca-Cola System čak 19, Crnogorska komercijalna banka i Lovćen osiguranje po 3 stabla. Predstavnici Američke ambasade poklonili su 6 platana, a u akciju se uključili Ministarstvo odbrane, odnosno ministar Predrag Bošković, Dina Cibulskaja ispred Crnogorskog Telekoma, Amplitudo, kao i nekoliko građana.

platan platani podgorica crna gora montenegro

Novi platani posađeni u znak dana planete

Na događaju se prisutnima obratila američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke, koja je istakla ne samo važnost pojedinačne akcije već i cjelokupnog proizvoda „Moje drvo“.

Zadovoljstvo mi je i čast što smo danas posadili 22 stabla i to na bulevaru koji nosi ime prvog američkog predsjednika. Današnji događaj nije samo priča o životnoj sredini i ulaganju u zajednicu. Ovo je priča i o preduzetničkom duhu, inovativnosti i cijeloj viziji. Ovdje smo danas zahvaljujući kompaniji Amplitudo i sjajnoj GoPlant.me (Moje drvo) aplikaciji koja je u svoj svojoj jednostavnosti dovoljno moćna i efikasna u promjenama koje donosi ovom društvu. Čestitke cijelom timu, kazala je ambasadorka u svom obraćanju.

 Sanja Damjanović i Predrag Bošković - Akcija „Moje drvo za planetu“ (12.06.2020.)

Organiztori su zadovoljni što su u okviru akcije uspjeli da prikupe više stabala nego što je to bilo prvobitno planirano, kao i činjenicom da je sama platforma „Moje drvo“ (www.goplant.me) već postala navika i našim sugrađanima koji su se uključili i u ovu akciju ozelenjavanja grada na brz i inovativan način.

Izuzetno mi je drago što sam danas ovdje i što svjedočim realizaciji pravih, kvalitetnih ideja koje su dokaz da za transformaciju i održivi razvoj naše planete ključni instrumenti su nauka i inovacije, rekla je ministarka nauke Sanja Damjanović.  Ona je iskazala zadovoljstvo što je projekat „Moje drvo“ podržan od strane Ministarstva nauke, a Amplitudo – jedna od 70 inovativnih kompanija u našem registru inovativnih organizacija – dobitnik nekoliko grantova za inovativne projekte.

Događaju su prisustvovali i Gradonačelnik Ivan Vukovićministar odbrane Predrag Bošković, Daca Popović, izvršna direktorica Zelenila, Dina Cibulskaja (Telekom CEO), Pal Kovacs (CKB CEO) Matjaž Božić (Lovćen osiguranje CEO) Marko Miročević (AmCham CEO), kao i predstavnici medija.

U skladu sa zvaničnom tema ovogodišnjeg Svjetskog dana za zaštitu životne sredine – „Vrijeme za prirodu“ i ova inicijativa predstavlja poziv na akciju, podsjeća nas da moramo obnoviti svoje veze sa prirodom. Vjerujući da velike promjene počinju malim i pojedinačnim inicijativama, cilj organizatora bio je da ovim nastave da doprinose boljem i kvalitetnijem životu u Glavnom gradu.

meCrnogorski available languages

Top