>>>
> Aktuelnosti > Vijesti > Portal za roditelje ocjene.edu.me

Portal za roditelje ocjene.edu.me

meCrnogorski available languages

Ministarstvo prosvjete kreiralo je portal za roditelje www.ocjene.edu.me koji roditeljima omogućava da prate ocjene, izostanke i vladanje svog djeteta. Portal, takođe, omogućava komunikaciju roditelja sa odjeljenskim starješinom i nudi informacije o zakazanim roditeljskim sastancima, kao i druga obavještenja.

Za prijavljivanje na portal roditelji od odjeljenskog starješine dobijaju korisničko ime i lozinku čije unošenje im obezbjeđuje pristup informacijama o djetetu, koje su evidentirane u MEIS aplikaciji.  Prilikom pristupa portal roditelju su dostupne samo informacije koje se odnose na njegovo dijete.

Portal nudi pregled svih ocjena po nastavnim predmetima (usmeni odgovori, pismeni i kontrolni zadaci, konačna ocjena itd.) uz podatke o tome kada je ocjena evidentirana u MEIS aplikaciji. Zasvaki nastavni predmet postoji i hronološki pregled ocjena, kao i prosječna ocjena.

Putem portal roditelj se može informisati o vladanju, izostancima i ocjenama sa eksternog testiranja. Dio portala pod nazivom Saradnja sa roditeljima namijenjen je za informisanje o terminima roditeljskih sastanaka, planiranim izletima, ekskurzijama i sličnim opštim obavještenjima. Dio portal Kontakt planiran je za komunikaciju roditelja i odjeljenskog starješine tako da roditelj odjeljenskom starješini može postaviti pitanje na koji će odgovor dobiti putem e-maila.

Portal za roditelje kreiran je u okviru MEIS projekta (Montenegrin Education Information System – Informacioni system obrazovanje Crne Gore) i prvi put je predstavljen na INFOFEST-u, 29. septembra 2014. godine, kada je i počela njegova primjena.

MEP postavlja pitanje ko će zapravo imati najviše koristi od realizacije ovog projekta i da li će se sa takvom kontrolom uništiti kreativnost đece, da li će oni sami ili njihovi roditelji birati njihovu profesiju i životni put. Predlažemo da pogledate sljedeći planetarno poznati video:

Izvor: Ministarstvo prosvjete

meCrnogorski available languages

Top