>>>
> Magazin > Menadžment > Požari: Pripadnici sistema zaštite i spašavanja spremno dočekuju sezonu

Požari: Pripadnici sistema zaštite i spašavanja spremno dočekuju sezonu

meCrnogorski available languages

Požari: Pripadnici sistema zaštite i spašavanja spremno dočekuju sezonu

Požari: Pripadnici sistema zaštite i spašavanja spremno dočekuju sezonu

Pripadnici sistema zaštite i spašavanja spremno dočekuju sezonu požara, ocijenjeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića sa komandirima službi zaštite i spašavanja.
Ministar Nuhodžić je iskazao zahvalnost svim pripadnicima službi zaštite i spašavanja, koji su u prethodnim mjesecima, tokom borbe sa koronavirusom, pokazali odgovornost i profesionalnost i posvećenim i efikasnim radom učinili da građani osjećaju sigurnost. „Vaša požrtvovanost jasno govori zbog čega zaslužujete naše poštovanje i dalja materijalno-tehnička ulaganja, sa kojima ćemo nastaviti još intenzivnije u narednom periodu“, saopštio je ministar.

Takođe, naglasio je da ovu požarnu sezonu dočekujemo u drugačijim okolnostima, koje zahtijevaju i dodatnu posvećenost u radu. „Raspoloživi resursi, zalaganje i hrabrost vatrogasaca-spasilaca, kao i očekivana odgovornost građana, razlog su da vjerujem da će se sistem zaštite i spašavanja uspješno suprotstaviti požarima i tokom ove sezone. Iskustvo tokom prethodne tri godine saradnje, potvrđuje da država u vama ima hrabre, profesionalne i odgovorne pojedince, koji na kvalitetan način upravljaju resursima i poslovima koji su vam povjereni“, zaključio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Mevludin Nuhodžić - komandiri službi zaštite i spašavanja Požari: Pripadnici sistema zaštite i spašavanja spremno dočekuju sezonu

Konstatovano je da su postojeći kapaciteti za gašenje požara za ovu godinu 600 vatrogasaca-spasilaca, 180 vatrogasno-spasilačkih vozila, zatim oko 150 dobrovoljnih vatrogasaca-spasilaca sa 15 vozila, a iz vazduha će, u slučaju potrebe, požare gasiti tri protivpožarna aviona Ministarstva unutrašnjih poslova i tri helikoptera Vojske Crne Gore.
Sastanku su prisustvovali i predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava, Direktorata za vanredne situacije MUP-a i Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Izvor: Vlada CG

 

Z A Š T I T A         Z A Š T I T A         Z A Š T I T A         Z A Š T I T A         Z A Š T I T A         Z A Š T I T A         Z A Š T I T A         Z A Š T I T A        

meCrnogorski available languages

Top