>>>
> Activism & ORG > Protest ispred zgrade Vlade zbog etničkog inženjeringa! 11h

Protest ispred zgrade Vlade zbog etničkog inženjeringa! 11h

meCrnogorski available languages

Patriotsko-komitski savez PKSCG organizovaće 8/4/2021, u 11 sati, protest ispred Vlade koja bi na sjednici trebalo da razmatra izmjene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva i izmjene Zakona o registru prebivališta i boravišta.

PKS ističe da je riječ o odlukama, veoma opasnim po opstanak Crne Gore i da Vlada, mimo aktuelnog Zakona, ima namjeru da, na lak i brz način, omogući sticanje državljanstva za oko 62000 stranaca, većinom Rusa i Srba.

“Po našem Ustavu, onaj ko dobije tu mogućnost i odrekne se svog državljanstva, postaje crnogorski državljanin. To znači, da se automatski upisuje u birački spisak. Istovremeno, naši iseljenici, koji nemaju državljanstvo druge države, moraju u roku od godinu dana, ponovo prijaviti prebivalište u Crnoj Gori, ukoliko ne uspiju da dođu, kao što nijesu uspjeli cijele prošle godine zbog korone, oni se isto tako automatski brišu iz biračkog spiska”, navode u saopštenju.

Tvrde da je riječ o demografskom inžinjeringu i da se to ne smije dopustiti.

“Stoga vas pozivamo da sjutra u 11 sati budete svi ispred Vlade Crne Gore! Da spasimo obraz Crne Gore, da ostavimo svojoj djeci poruku: došli smo i pobunili se! Dosta kalkulacija koliko će nas biti, šta ćemo uraditi! Niko nas ne vodi, niko nije iza nas. Mi smo građani ove države koja je ugrožena i ekonomski i identitetski i biološki! Dosta je čekanja. Otpor građanine”, poručuju iz Patriotsko-komitskog saveza.

meCrnogorski available languages

Top