>>>
> Biznis > RADA ponovo u pogonu

RADA ponovo u pogonu

meCrnogorski available languages

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorio je u Bijelom Polju novu fabriku prirodne mineralne vode „Rada“ i tom prilikom poručio da je riječ o fabrici koja će doprinositi rastu naše ekonomije i proizvodnji koja će supstituisati uvoz kisjele vode u vrijednosti od blizu osam miliona eura, te će novac ostajati u našem privrednom sistemu i doprinositi razvoju kao i da Vlada pokazuje ovim činim da otvara nova, kvalitetna i održiva radna mjesta i valorizuje izdašne prirodne potencijale.
„Prije nešto više od dvije godine u razgovoru sa radnicima obećao sam da ćemo naći načina da im isplatimo neisplaćene zarade, povežemo radni staž i obezbijedimo otpremnine. Ali isto tako da će država uraditi sve da pronađe investitora i pokrene proizvodnju. Osjećao sam tada da mi ne vjeruju; nije vjerovala vjerovatno ni bjelopoljska javnost. Ova Vlada je ustupila svoje potraživanje od 280 hiljada eura radi isplate zarada i otpremnina radnicima, istovremeno obezbijedila i 576 hiljada eura radi povezivanja staža bivšim zaposlenim radnicima pogona Rada Bjelasica“
– rekao je premijer. Dodao je da je čitav projekat oplemenila kompanija Water Group iz Kolašina i to ne samo uloženim novcem, nego i svojim motivom, entuzijazmom, sposobnošću i znanjem.
„Vođeni time, podigli su ovu fabriku, pokrenuli proizvodnju oslonjenu na najsavremenijoj opremi i tehnologiji. Želim da im se zahvalim i čestitam. Pred nama je nova fabrika koja će doprinositi rastu naše ekonomije. Proizvodnja zahvaljujući kojoj, na temeljima tradicije nekadašnje RADE, otvaramo nova, kvalitetna i održiva radna mjesta. I dodatno – valorizujemo izdašne prirodne potencijale koje posjeduje ovaj kraj. Ovom proizvodnjom supstituišemo uvoz kisjele vode u vrijednosti od blizu osam miliona eura, i taj novac ostaje u našem privrednom sistemu i doprinosi razvoju i boljem standardu“ – rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.
.
Premijer je rekao da je Vlada tokom prethodne dvije godine pokazala i najupornijim kritičarima da može i dostići i nadmašiti očekivane stope ekonomskog rasta.
„Pokazali smo da ih možemo održati na visokom nivou, i da one nijesu došle kao proizvod trenutka ili sreće. Aktivnosti koje realizujemo daleko nadilaze dnevno-političke najave. Želim da kažem onima koji ni danas ne vjeruju – nije ovo dnevna politika, već ozbiljna strategija razvoja Crne Gore i njenog sjevera
– rekao je predsjednik Vlade Duško Marković poručivrši da će svaki privrednik i preduzetnik koji želi i može da investira ima u ovoj Vladi pouzdanog partnera. Rada, nekadašnji bjelopoljski gigant, čija je reputacija kvaliteta prevazilazila granice Crne Gore, vraća se na domaće tržište sa starim kvalitetom, ali novim vizuelnim identitetom. U obnovu fabrike i pripadajuće infrastrukture uložena su četiri miliona eura.

meCrnogorski available languages

Top