>>>
> Magazin > Menadžment > Rukometašice idu u Tokio! Slavlje širom Crne Gore! ‍🇲🇪

Rukometašice idu u Tokio! Slavlje širom Crne Gore! ‍🇲🇪

meCrnogorski available languages

Rukometašice idu u Tokio! Slavlje širom Crne Gore! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Tokio više nije san! Crna Gora ima još jednog predstavnika, nakon vaterpolista i crnogorske rukometašice idu na Olimpijske igre, treći put uzastopno nakon učešća u Londonu i Rio de Žaneiru! Emocije!

Crna Gora – Rumunija

U meču odluke na kvalifikacionom turniru u Podgorici, Rumunija je slavila 28:25, čime je ostvaren san i ispisana nova stranica istorije crnogorskog rukometa. Crna Gora kao pobjednik turnira ide u Japan!
Uz naše sjajne vaterpoliste koji su prošlog mjeseca izborili vizu za Tokio, sada je naša delegacija za najveću svjetsku smotru sportista brojnija za „lavice“, jedinu selekciju koja je našoj državi donijela olimpijsku medalju nakon obnove nezavisnosti.
Đurđina Jauković najefikasnija sa devet golova u jednom od najboljih izdanja u dresu državnog tima, na golu maestralna Ljubica Nenezić koja je imala 15 odbrana, uključujući i dva sedmerca. Kristina Neagu najbolja u poraženom timu sa 12 pogodaka.
Plasman na Olimpijske igre na kvalifikacionim turnirima izborili su još Norveška, Švedska, Španija, Mađarska i Rusija.
Vizu za Tokio od ranije osim domaćina Japana, imaju Francuska (šampion Evrope), Brazil (Panameričke igre), Južna Koreja (Azija), Angola (Afrika) i Holandija kao šampion svijeta.
Rukometni turnir u Tokiju na programu je od 25. jula 8. avgusta.

Crna Gora – Norveška 28:23

Prvak Evrope je na koljenima – „lavice“ su srušile najdominantiju reprezentaciju svijeta u 21. vijeku i na sjajan način započele put ka Tokiju.

Crna Gora treći put ide ka Olimpijskim igrama, ovo je bio sedmi kvalifikacioni duel bez poraza, a ne samo to, nego su naše sjajne djevojke očitale lekciju velikom rivalu.

Od starta se vidjelo da izabranice selektora Kima Rasmusena imaju rješenja za igru rivala, kontrolisale su dešavanja na terenu tokom svih 60 minuta i zasluženo slavile pobjedu koja je veliki korak ka plasmanu na Olimpijske igre u Tokiju.

Teško je izdvojiti bilo koju djevojku, jer su sve ostavile srce na terenu – Đurđina Jauković je bila najefikasnija sa sedam golova, dok je Jovanka Radičević šest puta zatresla protivničku mrežu. Ljubca Nenezić sjajna na golu sa devet odbrana.

 

“Vi ste naše zlatne lavice!”, odjekuje širom Crne Gore!

meCrnogorski available languages

Top