>>>
> Magazin > Menadžment > Sajam sporta otvoren u Bijelom Polju

Sajam sporta otvoren u Bijelom Polju

meCrnogorski available languages

Ministar Janović otvorio prvi „Sajam sporta“ u Bijelom Polju

 

Ministar sporta i mladih Nikola Janović otvorio je prvi u nizu lokalnih sajmova koji se održao danas u sportskoj dvorani Nikoljac u Bijelom Polju povodom obilježavanja Dana crnogorske reprezentacije.

 

Ove godine, osim obilježavanja na državnom nivou, Ministarstvo sporta i mladih u saradnji sa lokalnim samoupravama obilježava Dan reprezentacije i na lokalnom nivou. Cilj je svakako kontinuirana promocija reprezentacija, sportskih aktivnosti kao i rada sportskih klubova iz opština širom Crne Gore.

 

“Ideja koja stoji iza ovog projekta jeste jačanje kulta crnogorske reprezentacije, kao i podsjećanje na to da je zaista ogromna čast i privilegija braniti boje svoje države i nastupati pod zastavom svoje zemlje. Ovo je još jedna prilika koju koristimo da pokažemo da je ta čast i privilegija obostrana, te da je Crna Gora zahvalna svojim reprezentativcima koji svakom svojom pobjedom grade siguran put uspjeha Crnoj Gori širom svijeta. Čvrsto sam uvjeren da obilježavanjem Dana reprezentacije takođe budimo našu omladinu, te da je podstičemo da se bavi sportskim aktivnostima i razvija zdrave navike. Zajedno dakle, kroz sport, gradimo zdravu i blistavu budućnost Crne Gore. “, ističe Janović.

 

Slogan koji prati manifestaciju je “Reprezentacija u srcu” koji ima za cilj da sa nivoa sportskih klubova pošalje snažnu poruku o značaja sportskih takmičenja i pripadnosti crnogorskoj reprezentaciji.

 

Navedenom sajmu prisustvovalo je, pored ministra Janovića, predsjednika opština Bijelo Polje Petra Smolovića, Kolašina Milosava Bulatovića i Mojkovca Ranka Mišnića i preko dvije hiljade drugih učesnika. Od značaja je naglasiti i da su na sajmu predstavljena 52 kluba sa preko hiljadu sportista.

Nikola Janović - Dan reprezentacije, Bijelo Polje (26.02.2020.)

 

 

izvor: MSM

meCrnogorski available languages

Top