>>>
> Magazin > Menadžment > TEDx Podgorica 2020

TEDx Podgorica 2020

meCrnogorski available languages

Četvrti po redu TEDx Podgorica održaće se 11. aprila 2020. godine u KIC „Budo Tomović”, u organizaciji nevladine organizacije „ACT”. Tema predstojećeg TEDx događaja je „Misli globalno, djeluj lokalno” (Think Globally, Act Locally).

Potvrđeno je 12 govornika iz zemlje i regiona, koji će uskoro biti predstavljeni. Svaki od njih se bavi društvenim promjenama na različite načine u Crnoj Gori i na Balkanu, a cilj ovogodišnje konferencije je da se njihove ideje predstave zajednici, kao i da se dokaže da na ovom tlu postoje pojedinci koji se uspješno bore za bolje sjutra.

Prvi najavljeni govornik ovogodišnjeg TEDxPodgorica je Igor Majer, prvi Crnogorac koji je završio Ironman (3,8 km plivanja, 180 km biciklizima, 42 km trčanja) i jedini koji je završio ekstremni Ironman i dvostruki Ironman. Organizator je nagrađivanih međunarodnih sportskih takmičenja koja okupljaju hiljade sportista iz svijeta u Crnoj Gori – Ocean Lava Montenegro, Blacklake Xtreme Triathlon Montenegro, X-Waters Montenegro, Montenegro Business Run, Luštica Aquathlon.

Druga najavljena govornica je Maja Memić, brend i biznis konsultantkinja, social media menadžerka i blogerka. Pored ionako komplikovanog života: dvije operacije kičme, opsežna i jedva preživljena plućna embolija i ponovljene tromboze, u život joj se uvuklo i rijetko autoimuno oboljenje – antifosfolipidni sindrom, odnosno „sindrom ljepljive krvi“, koji uz već postojeću sklonost ka zgrušavanju čini jedan jako zanimljiv splet bolesti i stanja.

tedx podgorica 2020

Treći najavljeni govornik je Andrija Dabanović, osnivač i direktor regionalnog stand-up festivala „Opuč”, koji se održava u Podgorici. Od 2016. godine se profesionalno bavi stand-up komedijom i od tada redovno nastupa širom Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Učesnik je brojnih regionalnih festivala, od kojih je posljednji održan u beogradskoj Kombank dvorani. Nastupao je i na engleskom jeziku na Evropskoj smotri komičara u Budimpešti. Osim toga, pisao je scenario za sitcom seriju „Van dometa“, u kojoj igra jednog od glavnih aktera, a čije emitovanje je otkupio Javni servis RTCG.

Ulaznice za TEDxPodgorica, koji se održava 11. aprila 2020. godine, u KIC „Budo Tomović”, su u prodaji. Ulaznice se mogu obezbijediti slanjem mejla sa naznakom „Karte” na adresu team@tedxpodgorica.com. Ovogodišnja tema je „Think Globally, Act Locally”. Pratite sajt www.tedxpodgorica.com, kao i društvene mreže Facebookhttps://www.facebook.com/TEDxPodgorica/Instagramhttps://www.tedxpodgorica.com  i LinkedInhttps://www.linkedin.com/company/tedxpodgorica/  za sve dodatne informacije.

O organizatoru:

NVO „ACT” je udruženje koje okuplja mlade entuzijaziste i aktiviste željne promjena na bolje u našoj lokalnoj zajednici. Kroz različite kanale djelovanja i promocije, ACT podstiče razvoj zajednice kroz razgovor i razmjenu znanja i iskustava, kreativno i inovativno djelovanje u cilju društvene transformacije i pruža podršku građanima i organizacijama u kreiranju društvenih promjena kroz implementaciju inovativnih ideja.

O TEDx:

TEDx je program lokalnih, samoorganizovanih događaja koji povezuju ljude kako bi širili ideje koje mijenjaju svijet i razmijenjivali iskustva u duhu TED-a. Brendiran od strane konferencije TED, koja samo propisuje opšta pravila za TEDx program, TEDx događaje samostalno organizuju pojedinci ili grupe. TEDx okuplja govornike vizionare koji svojim riječima nadahnjuju druge kako bi radili na promjeni lokalnih zajednica i društva uopšte.

O TED:

TED je neprofitna organizacija posvećena „Idejama vrijednim širenja“. Započela je kao četvorodnevna konferencija u Kaliforniji prije 30 godina, a TED danas svojom misijom pruža globalnu podršku različitim inicijativama. Dvije godišnje TED konferencije okupljaju svjetske vodeće mislioce i aktiviste kako bi govorili 18 minuta ili manje. Mnogi od ovih govora su kasnije postali dostupni i besplatni na TED.com. Neki od TED govornika su Bil Gejts, Džejn Gudal, Elizabet Gilbert, Ser Ričard Brenson, Nandan Nilekani, Filip Stark, Ngozi Okonjo-Iveala, Sal Kan i Danijel Kaneman.

Godišnja TED konferencija se održava svakog proljeća u Vankuveru, Britanska Kolumbija. TED medijski kanali uključuju TED.com, gdje se svakodnevno objavljuju novi TED govori; TED Translators, koji uključuje titlove i interaktivne transkripte kao i prevode od strane volontera širom svijeta; edukativnu inicijativu TED-Ed. TED je uspostavio The Audacious Project, koji podrazumijeva kolaborativni pristup finansiranju ideja sa potencijalom kako bi se kreirale uzbudljive promjene; TEDx, koji podržava pojedince ili grupe u organizovanju lokalnih, samostalno-organizovanih događaja u TED stilu širom svijeta; i TED Fellows Program, koji je orijentisan na pomoć inovatorima koji rade na mijenjanju svijeta, kako bi pojačali uticaj njihovih izuzetnih projekata i aktivnosti.

meCrnogorski available languages

Top