>>>
> Finansije i investicije > TUI grupa dolazi u Crnu Goru

TUI grupa dolazi u Crnu Goru

meCrnogorski available languages

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je visoku delegaciju TUI Grupe – najveće kompanije u svijetu za putovanje i turizam i kompanije Karisma Hotels & Resorts koja je nedavno zakupila Ulcinjsku rivijeru.
Izraženo je obostrano zadovoljstvo ulaskom ovih renomiranih turističkih kompanija na crnogorsko tržište i zaključeno da to predstavlja tek početak strateškog partnerstva u kojem postoji veliki prostor za proširenje saradnje u novim projektima u Crnoj Gori. Cilj je proširenje ponude TUI-a, sa jedne strane, i otvaranje novih radnih mjesta i stvaranje novih šansi za građane Crne Gore sa druge – zaključeno je.
Delegacija TUI-a i Karisme, koju je prevodio član Izvršnog odbora TUI Grupe Dejvid Brling (David Burling), saopštila je Premijeru da naredne godine planira da otvori više novih avionskih linija kojima bi u Crnu Goru dolazili turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Belgije, Holandije, skandinavskih zemalja, Rusije i Poljske.
Predsjednik Marković je ocijenio da povratak TUI-a u Crnu Goru, gdje je ova kompanija bila prusutna prije 40 godina, predstavlja dokaz stabilnosti i konkurentnosti naše zemlje za investicije iz vodećih svjetskih kompanija.
„Dolazak TUI-a u Crnu Goru za nas je čast, ali i izazov. TUI je globalni lider u turizmu što je za svaku zemlju privilegija. Na nama je da šansu iskoristimo“
– rekao je predsjednik Vlade. Premijer Marković je informisao goste o uspješnom ishodu prve faze fiskalne konsolidacije kao i o ekonomskim prioritetima Vlade u narednom periodu.
„Na planu valorizacije resursa unapređenje saobraćajne infrastrukture je apsolutni prioritet“ – rekao je premijer dodajući da se to odnosi na poboljšanje putne, lučke i željezničke infrastrukture, ali prije svega na podizanje nivoa naših aerodroma. Predstavnici TUI-a i Karisme u tom kontekstu su se interesovali da li Vlada planira gradnju aerodroma u regionu Ulcinja.
Predsjednik Marković je na kraju razgovora ohrabrio goste u njihovim planovima širenja poslovanja u Crnoj Gori rekavši da naša zemlja ne smije da dozvoliti nikakve propuste pogotovo kada je riječ o prestižnim partnerima.
„Želimo da investitorima predamo čistu situaciju u kojoj nema nikakvih izazova ni u uslovima ni u rokovima da mogu da šire poslovanje i zapošljavaju naše ljude. Zato su Kabinet predsjednika Vlade, resorno ministarstvo i Opština Ulcinj spremni da u direktnim kontaktima pomognu u prevazilaženju eventualnih izazova sa našom administracijom“ – rekao je predsjednik Vlade.
U Delegaciji TUI Grupe i Karisma Hotels & Resorts bili su pored Dejvida Brlinga generalni direktor zadužen za prodaje i nabavke u TUI Grupi Gari Vilson (Garry Wilson); direktor TUI-a za Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku Nick Longman; direktor prodaje u Turskoj i na Balkanu u TUI Gripi Igor Vučelić; suvlasnik Karizma Hotel & Resorts Ljubiša Krstajić i direktor poslovnog razvoja u Karisma Hotels & Resorts Nemanja Kostić.
TUI Grupa u svom portfoliu drži 1.600 turističkih agencija i vodećih portala, šest turističkih aviokompanija sa oko 150 aviona, više od 300 hotela sa 214.000 kreveta, 16 brodova za krstarenje i veliki broj turističkih agencija. Integrisana ponuda opslužuje 20 miliona u 180 regija. U finansijskoj 2015/16. godini TUI Grupa, sa 67.000 zaposlenih, ostvarila je prihod od 17,2 milijarde eura i operativni rezultat od milijardu eura.

meCrnogorski available languages

Top