>>>
> Ekonomija Crna Gora > Turizam će imati podršku, mala i srednja preduzeća rade od 4. maja

Turizam će imati podršku, mala i srednja preduzeća rade od 4. maja

meCrnogorski available languages

Turizam će imati podršku, mala i srednja preduzeća rade od 4. maja – Premijer razgovarao sa hotelijerima i predstavnicima turističke privrede: CG ima viziju i sposobnost da iz ove krize izađe očuvana i ojačana.

Turizam će imati podršku, mala i srednja preduzeća rade od 4. maja

Predsjednik Vlade Duško Marković kazao je predstavnicima turističke privrede i hotelijerima da će već od 4. maja biti stvorene pretpostavke za rad malih i srednjih preduzeća, a da je za drugu polovinu maja planirano omogućavanje rada u ugostiteljstvu i uslužnim djelatnostima, poštujući epidemiološka pravila i procedure.
„Otvorićemo i naše marine za sva plovila, i zahtijevam da se od danas pripremamo za korišćenje tog resursa“ – rekao je premijer na sastanku.
Predsjednik Vlade je rekao da Crna Gora nije uvela vanredno stanje jer ono ograničava ne samo slobode i prava, nego i stvaralački i preduzetnički potencijal u svakom segmentu. „I po rezultatu na suzbijanju epidemije, i po modelu upravljanja, Crna Gora se razlikuje od drugih zemalja“ – kazao je predsjednik Vlade.
Premijer je na kraju sastanka rekao da je dobio dragocjene informacije i predloge i da će oni biti pažljivo analizirani u Vladi i Ministarstvu turizma.

Duško Marković - predstavnici turističke privrede i hotelijeri (22.04.2020.) Turizam će imati podršku, mala i srednja preduzeća rade od 4. maja

„Dakle, udružićemo i snage i znanje da održimo turizam kao našu kapitalnu privredu. Želimo da sačuvamo svako radno mjesto u turizmu, Vlada će pomoći direktno zaposlenima. Turizam nije samo sektor, već moćan tržišni instrument naše ekonomske i monetarne stabilnosti. Zbog toga ćemo ga staviti u prvi plan naših ekonomskih mjera, i uskoro izići sa odlukom kojom ćemo očuvanje naših kompanija i preduzetnika u turizmu, kao i radnih mjesta, podržati sa oko pet miliona eura iz budžeta“ – poručio je predstavnicima turističke privrede i hotelijerima na sastanku predsjednik Vlade Duško Marković.
T U R I Z A M   CG  T U R I Z A M   CG  T U R I Z A M   CG  T U R I Z A M   CG  T U R I Z A M   CG  T U R I Z A M   CG  T U R I Z A M   CG  T U R I Z A M   CG  T U R I Z A M   CG  T U R I Z A M   CG  T U R I Z A M   CG  T U R I Z A M   CG  T U R I Z A M   CG  T U R I Z A M   CG  T U R I Z A M   CG  T U R I Z A M   CG  

meCrnogorski available languages

Top