>>>
> Magazin > Menadžment > CoVID19 > Tuzi: 15 slučajeva CoVID19 zabilježeno, bitka za cijelu Crnu Goru

Tuzi: 15 slučajeva CoVID19 zabilježeno, bitka za cijelu Crnu Goru

meCrnogorski available languages

NKT za zarazne bolesti: Građani Tuzi od večeras svi u kuće bezuslovno: Bitka za Tuzi je bitka za cijelu CG, moramo pobijediti

NKT za zarazne bolesti: Građani Tuzi od večeras svi u kuće bezuslovno: Bitka za Tuzi je bitka za cijelu CG, moramo pobijediti

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je večeras na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, odluku da sa ciljem zaštite životâ i zdravlja građana da stanovništvo Tuzi od večeras bude u kućama sa ciljem sprečavanja daljeg širenja koronavirusa koji je otkriven u tom mjestu i većoj razmjeri.
„Večeras smo donijeli jasnu o odlučnu odluku. Imamo potrebnu i to hitnu, neodložnu da pomognemo građanima Tuzi. I to sa važnim ciljem da spriječimo ubrzano širenje virusa koji su naše epidemiološke službe u toku dana zabilježile i alarmirale na potrebu noćašnjeg sastanka i na potrebu noćašnjih brzih oduka“ – rekao je predsjednik NKT.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti - Nik Đeljošaj, predsjednik Opštine Tuzi (24.03.2020)

Predsjednik NKT Milutin Simović je rekao da će biti preduzete sve mjere koje propisuje struka. Pozvao je na striktno poštovanje svih mjera rekavši da je Opština Tuzi naš partner u realizaciji i kontroli poštovanja svih mjera koje će se preduzeti.
„Građani Tuzi, kao i građani širom Crne Gore, uvijek su bili umni i kadri da istrpe i prežive, a posebno kad je najteže. Ovo je borba za Tuzi i borba za Crnu Goru u kojoj moramo zajedno da pobijedimo“ – rekao je Milutin Simović dodajući da je to borba i za građane Tuzi i za građane cijele Crne Gore.
Predsjednik NKT je ohrabrio građane Tuzi rekavši da oni neće ostati sami jer su uz njih i Glavni grad i nadležne institucije zdravstva, i Vlada i cijela Crna Gora.

Dr Mugoša: Molim da zavlada razum
Direktor Instituta za javno zdravlje dr Boban Mugoša rekao je da je od 34 uzorka ispitana danas 18 uzoraka bilo pozitivno, od kojih su 15 iz Tuzi.
„Situacija je jako opasna. Radi se o jako infektivnom virusu koji se jako lako širi i može da inficira veliki broj ljudi“ – rekao je dr Mugoša iznoseći podatke o poraznim posljedicama eventualnog širenja virusa.

„Ja molim da se čuje ovaj glas, da zavlada razum, da stanovništvo ostane kod kuća, da ne izlazi, da oni koji imaju bilo kakve simptome poput prehlade da se izdvoje u posebne sobe“ – rekao je dr Mugoša najavljujući za sjutra istraživanje širine epidemije u Tuzima.
Rekao je da Tuzi moraju da shvate da je ovo borba za njihov život i da moramo svi biti na tom zadatku.
Dr Eraković: Mislite na svoju porodicu, na svoje potomstvo, komšije, prijatelje i rođake
Direktor Kliničkog centra Crne Gore dr Jevto Eraković se obratio građanima Tuzi rekavši da se sa medicinskog aspekta obraća u najtežem trenutku za taj kraj.
„Zbog toga od večeras, svaki građanin Tuzi mora da ostane kod kuće. … Mora da ostane ako misli na svoju porodicu, na svoje potomstvo, komšije, prijatelje i rođake“ – rekao je dr Eraković. Dodao je da ovu situaciju možemo prevladati ako budemo disciplinovani i izrazio optimizam da je moguće izboriti se sa ovom situacijom ako građani budu slušali preporuke.

Nik Đeljošaj: Od danas uz besu svi u svoje kuće i izolaciju
Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj pozvao je sugrađane da budu disciplinovani.

„Upravo smo završili hitnu sjednicu u Vladi Crne Gore na poziv potpredsjednika i predsjednika NKT Milutina Simovića i nakon analize i onoga što smo dobili od stručnjaka koji se svakodnevno bore sa virusom mogu vam reći direktno u oči i iskreno da u ovim momentima počinje bitka da sačuvamo našu opštinu da sačuvamo Malesiju, ali da sačuvamo i ostale građane Crne Gore“ – rekao je Nik Đeljošaj.
Pozvao je građane da shvate da od danas uz besu svi u svoje kuće i izolaciju.
„Možemo nekoliko dana, možemo i nekoliko nedjelja, svi u naše kuće da sačuvamo stanovništvo, mlade ljude i stare, da svi zajedno izađemo kao pobjednici iz ove borbe“ – rekao je predsjednik Opštine Tuzi.
Dodao je da Opština ima podršku institucija i države dodajući da je siguran da ćemo izaći kao pobjednici iz ove bitke. „A siguran sam i znam da ćete vi ispoštovati ovo što smo danas poručili vama i da ćemo zajednički poslije nekoliko nedjelja svi zajedno prepričavati kako smo uspjeli i kako smo bili složni i jedinstveni da izađemo iz ove situacije“ – rekao je predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj.

Izvor: Vlada CG

meCrnogorski available languages

Top