>>>
> Magazin > Menadžment > CoVID19 > Uči doma Aplikacija za mobilne telefone

Uči doma Aplikacija za mobilne telefone

meCrnogorski available languages

uci doma # Uči doma Aplikacija za mobilne telefone

uci doma – #Uči doma Aplikacija za mobilne telefone

Sajt #UčiDoma je do sada imao blizu 200 hiljada posjeta od strane 66 hiljada korisnika, dok je YouTube kanal imao 800 hiljada pregleda za dvije nedjelje. #UčiDoma sadržaje na drugom kanalu TVCG samo prvog dana pogledalo 103 hiljade građana, a kanali #UčiDoma 1 i 2 takođe su bili u vrhu gledanosti

▶️ pratite Senat.me putem Google News servisa

Sadržaji #UčiDoma od danas su dostupni na mobilnoj aplikaciji za sve operativne sisteme. Time će se dodatno značajno olakšati pristup učenju na daljinu.

I trenutni, najnoviji podaci, pokazuju ogromno interesovanje za #UčiDoma sadržaje: prema reprezentativnom istraživanju IPSOS-a preko 2/3 građana je makar jednom pogledalo #UčiDoma sadržaje; preko 80% njih je zadovoljno; a #UčiDoma YouTube kanal je za dvije nedjelje imao 800 000 pregleda. To je danas saopštio ministar prosvjete, dr Damir Šehović, tokom prezentacije Aplikacije i planova za razvoj koncepta učenja na daljinu #UčiDoma.

Nenad Novović, direktor agencije Amplitudo koja je radila sajt i aplikaciju #UčiDoma, rekao je:

„Aplikacija, koja je od danas dostupna, je jednostavna, praktična i dostupna na Play i App store-u.Naša kompanija, koja se bavi kreiranjem digitalnih proizvoda, našla je pravi način da svoje resurse, kreativnost i kapacitete usmjeri ka društveno-odgovornom poslovanju.  Jer stabilnost sistema počiva uvijek na pojedincu“.

Šehović je izložio i planove za nadogradnju #UčiDoma platforme u pravcu virtuelne učionice.

„Ministarstvo prosvjete je u procesu izrade projekta za Centralnoevropsku inicijativu. Cilj je da se u sajt #UčiDoma integrišu rješenja koja podrazumijevaju interakciju nastavnika sa učenicima. Ukoliko Projekat bude odobren, već u narednim danima imaćemo jednu potpuno inoviranu platformu, koja je ogroman skok u odnosu na postojeće rješenje”.

učidoma.me ucidoma.me

Novović je govorio o važnosti solidarnosti u ovim vremenima:

“Kao što naši klinci uz sjajne prosvjetne radnike uče doma uz TV, sajt i aplikaciju, tako cijenim i da crnogorsko društvo ovih sedmica uči jednu veliku lekciju o zajedništvu. Zato bih iskoristio ovu priliku da istaknem da svaki član našeg tima radi faktični danononćno kako bi sistem funkcionisao, a svi objektivni nedostaci bili u realnom vremenu otklonjeni. Saradnja sa Ministarstvom prosvjete je pravi primjer uspješne, dvosmjerne komunikacije. I, kako će se platforma #UčiDoma nadograđivati u pravcu virtuelne učionice, vjerujem da ćemo na kraju imati proizvod koji će biti održiv i kad sve ovo prođe”.

Prezentacija je zaključena konstatacijom da:

“Prosvjeta je kroz #UčiDoma pokazala da nije tromi mehanizam koji ima višak vremena, a manjak odgovornosti. Naprotiv. Prosvjeta se pokazala kao, iako veliki, istovremeno vrlo fleksibilan sistem, koji ima toliko volje i znanja da može ne samo da bude sudionik promjena, već i jedna od ključnih pokretačnih snaga. Dakle: ne ministar prosvjete, ne Ministarstvo, već kompletan sistem”,

izjavio je Šehović.

Kriza nas je “gurnula” nepripremljene u ovu priču, ali je, kako to često biva, početni strah prevladan voljom za opšti interes.

Ministar je dodao da smo iz nečeg lošeg dobili dobro. Dobili projekat koji će, bez sumnje, u izmijenjenom obliku nastaviti da živi i bude značajna podrška obrazovnom sistemu. I ne manje važno: dobili smo atmosferu u kojoj se djeca ne obrazuju samo u školi, već ih vaspitava čitavo društvo ovakvim svakodnevnim djelovanjem koje je za ponos, a koje djeca oponašaju. A društvo koje djecu vaspitava ne samo riječima nego sopstvenim djelima, može se nadati samo dobru”.

Linkovi za Preuzimanje ( Download ) i online praćenje nastave

meCrnogorski available languages

Top