>>>
> Magazin > tehno/inovativno > ucidoma me # – Portal Uči doma koristi preko 100.000 osoba

ucidoma me # – Portal Uči doma koristi preko 100.000 osoba

meCrnogorski available languages

ucidoma me # – Portal Uči doma koristi preko 100.000 osoba

ucidoma me # – Portal Uči doma koristi preko 100.000 osoba

RTCG2 je tokom prvog dana emitovanja # UciDoma me sadržaja pogledalo 103 572 građana. Najveći broj gledalaca uz RTCG2 je bio u periodu od 08:00 do 14:00 casova, kada je u prosjeku svaki minut ove sadržaje pratilo blizu 20 000 gledalaca. To je, na osnovu podataka Telekoma i Ipsosa saopštio danas ministar prosvjete dr Damir Šehović. Kako je naglasio: „Dodatno, podaci o gledanosti MNE sporta, odnosno sad Uči doma 1 i 2, će biti dostupni u narednih nekoliko dana, ali nema nikakve sumnje da su takođe odlični. Prema okvirnim informacijama kojima raspolažemo, i ova dva kanala su u vrhu po gledanosti od početka emitovanja programa za učenje na daljinu # UciDoma me“.

 

 

Na isti način podatke komentariše i urednik RTCG2 Sabrija Vulić: „Javni servis je ovim projektom i projektom Živimo kulturu, još jednom potvrdio svoju osnovnu funkciju, a to je da bude u službi građana Crne Gore. Ovih dana stavili smo sve svoje raspoložive kapacitete u funkciju, strogo vodeći računa o zdravlju zaposlenih, a što je bio dodatni napor. Vjerujem da smo do sada odradili posao kako treba, čemu idu u prilog u činjenice o gledanosti naših programa“.

Ministar Šehović osvrnuo se i na podatke o korišćenju vebsajta #UčiDoma, koji je takođe za kratko vrijeme postao izuzetno posjećen. Tačnije, samo u prvih nekoliko dana imao je oko 85 000 posjeta od strane 41 000 korisnika, a zaključno sa današnjim danom očekuje se oko 50 000 korisnika i oko 100 000 posjeta.

Ministar je zaključio porukom upućenom prije svega nastavnicima: „Ponosni smo što smo projekat #UčiDoma realizovali u rekordno kratkom roku. To je bilo moguće zbog dvije stvari: nevjerovatnog entuzijazma svih koji su radili na tehničkom dijelu Projekta i nijesu pitali za radno vrijeme, kao i zbog nastavnika koji su, ne razmišljajući o stresu i naporu kome sebe izlažu, pristali na ovaj, slobodno mogu reći poduhvat. No, ne zaboravimo i sve one nastavnike koji nijesu pred kamerom, ali jednako predano rade svoje posao“.
Sve navedeno potvrda je da smo svi zajedno pokrenuli i podržali odličnu inicijativu, na koju djeca reaguju. Ona nam je dala smjernice za inovacije u sistemu obrazovanja koje će biti od izuzetne koristi i onda kad kriza prođe.

 

ucidoma me učidoma me uči doma .me učidoma.me ucidoma.me uci doma .me

meCrnogorski available languages

Top