>>>
> Aktuelnosti > Vijesti > Januar 2015. – ugašena NTV Montena

Januar 2015. – ugašena NTV Montena

meCrnogorskienEnglish available languages

Dvije hiljade i petnaesta godina počela je sa oproštajnom porukom jednog crnogorskog medija, koja je ujedno označila i njegovo gašenje. Riječ je o televizijskoj stanici Montena.

NTV Montena je nakon 15 godina prestala sa radom. Poruka o prekidu rada televizije je glasila:

Poštovani gledaoci ntv Montena se oprašta od vas i više neće emitovati svoj program.

Bili smo zajedno petnaest godina. mnogo toga smo prošli i odbolovali zajedno, a timovi Montene su se smjenjivali, uvijek puni entuzijazma i činilo se nikad dovoljno patriotizma. No za sve uspjehe bili ste zaslužni vi, a za neuspjehe mi.

Montena je rođena kao ideja u teškom vremenu koja je trebala ponovo poroditi iz bunila i zabluda Crnu Goru. ali ona tradicionalna Crna Gora se nije porodila, ona nas je samo nadahnjivala da istrajemo. Sad trebamo gradit novu Crnu Goru u kojoj neće samo Crnogorci biti „građani“.

Velik je bio broj istinskih prijatelja montene koji su je do poslednjeg dana pomagali, pa je ovo i prilika da im svima iskreno zahvalimo, kao i vrijednim novinarima i tehničkom osoblju koje je u teškim uslovima svih ovih godina istrajavalo samo za jednu ideju, za našu Crnu Goru.

Svima vam iskreno i veliko hvala

Gl i Odg Ured ntvm , Đuro Vučinić

Gašenje NTM predstavlja gubitak za crnogorsku medijsku scenu, kao i gubitak sa aspekta vrijednosti za preduzetništvo, kulturu i tehničko-tehnološki razvoj države. Takođe, u januaru 2015. godine nova uprava dnevnog lista “Pobjeda” odlučila je da ugasi internet portal. Umjesto portala “pobjede” uveden je servis “internet pretplate”, a novinski tekstovi više nijesu dostupni široj javnosti putem interneta. Takođe, ni ranije objavljivani članci i arhiva vijesti više nijesu dostupni javnosti.

meCrnogorskienEnglish available languages

Top