>>>
> Biznis > Visa kartica – beskontaktno plaćanje do 50€ bez ukucavanja PIN koda

Visa kartica – beskontaktno plaćanje do 50€ bez ukucavanja PIN koda

meCrnogorski available languages

Visa kartica omogućava beskontaktno plaćanje do 50€ bez ukucavanja PIN koda u Crnoj Gori (od aprila 2020. godine). Beskontaktna tehnologija omogućava najbrži, najprikladniji i najbezbjedniji način plaćanja za potrošače i trgovce, jednostavnim prislanjanjem kartice. Više od 78 posto transakcija u Crnoj Gori  se već obavlja beskontaktno, pa će ovo povećanje dodatno unaprijediti i ubrzati kupovinu. 

Visa kartica – beskontaktno plaćanje do 50€ bez ukucavanja PIN koda

Kompanija Visa objavila je da u Crnoj Gori povećava maksimalni iznos za beskontaktne transakcije za koje nije neophodan unos PIN koda na 50 eura. Ovo unaprijeđenje omogućava potrošačima da veće kupovine obave na jednostavan i efikasan način – prislanjanjem beskontaktne kartice, bez dodatnog ukucavanja PIN koda.
Limit za plaćanje na ovakav način uvećan je za 25% u odnosu na prethodnu sumu (40 eura), što potrošačima u Crnoj Gori olakšava obavljanje svakodnevnih transakcija.
Beskontaktna tehnologija omogućava najbrži, najprikladniji i najbezbjedniji način plaćanja za potrošače i trgovce, jednostavnim prislanjanjem kartice. Više od 78 posto transakcija u Crnoj Gori  se već obavlja beskontaktno, pa će ovo povećanje dodatno unaprijediti i ubrzati kupovinu.
“Potrošači vole da koriste “prisloni i plati metodu” jer je jednostavna, brza i bezbjedna, a znamo i da ljudima više nego ikad odgovara da plaćaju beskontaktno“, rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor Visa kompanije za Jugoistočnu Evropu. „Uvijek smo bili posvjećeni inovacijama i ideji da potrošačima i trgovcima omogućimo najbolje načine plaćanja. Drago nam je da povećanjem limita doprinosimo razvoju sigurne beskontaktne tehnologije u Crnoj Gori.“
Visa cijeni podršku državnih institucija i platne industrije prilikom povećanja limita. Kompanija Visa će nastaviti usko da sarađuje sa trgovcima i partnerima iz finansijskog sektora, kako bi se sprovele neophodne tehničke izmjene na prodajnim mjestima.
U saopštenju se navodi da pored ovih pogodnosti, Visa servis za lako plaćanje pruža izuzetnu zaštitu i bezbjednost prilikom upotrebe beskontaktnih kartica. Beskontaktne kartice imaju isti EMV sigurnosni čip kao i kontaktne kartice, a svaka transakcija uključuje jedinstveni jednokratni kod, koji onemogućava da se informacije iskoriste za falsifikovanje kartica.
V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     V I S A     

meCrnogorski available languages

Top