>>>
> EU/Politiko > Vlada krajem februara traži sugestije svog programa rada za 2021!

Vlada krajem februara traži sugestije svog programa rada za 2021!

meCrnogorski available languages

Sugestije o Programu rada Vlade 2021; Marković:ovo je neshvatljivo!

Da li se radi o prevelikoj transparentnosti vlade ili, pak, totalnoj neorganizovanosti aktualne izvršne vlasti? – Vlada Crne Gore, po prvi put u istoriji, organizuje KONSULTACIJE programa rada za 2021. godinu. Ni to ne bi bilo ništa čudno da vrijeme nije duboko zagazilo u 2021. godini za koju se plan radi i da smo odavno ušli u drugu polovinu I kvartala 2021. godine!


Bivši premijer Duško Marković kritikovao je javni poziv organima, organizacijama, udruženjima i građanima da se uključe u pripremu Godišnjeg programa rada Vlade za 2021. godinu i dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare.

“Građani na izborima daju glas onima koji treba da znaju državne i vladine poslove, da predlažu politike i preuzmu odgovornost za državu i građane. Danas, pola godine poslije održanih izbora, Vlada poziva građane i zainteresovanu javnost da joj sugerišu Program rada za godinu koja već uveliko teče. Riječju – i društvo i građani – zatečeni!”, napisao je Marković na Tviteru.

 

Podsjećamo, 22. februara GS Vlade Crne Gore je uputio Poziv za konsultovanje javnosti u pripremi Godišnjeg programa rada Vlade za 2021. godinu

“Cilj ovog poziva je davanje mogućnosti zainteresovanoj javnosti da po prvi put podijeli svoje ideje, predloge i sugestije prilikom sačinjavanja Godišnjeg programa rada Vlade te da se prikupi i razmotri što veći broj stavova o zadacima koje bi Vlada Crne Gore trebalo da planira za 2021. godinu. Na primjer: koje zakone bi trebalo Vlada da predloži ili izmijeni, za koje oblasti nedostaju strategije/ akcioni planovi/ programi, koja bi postojeća strateška dokumenta trebalo revidirati, koje analize i evaluacije bi Vlada trebalo da sprovede u ovoj godini kako bi na osnovu podataka i rezultata preduzela odgovarajuće korake u narednim godinama rada, ali i sva druga normativna i tematska pitanja za koje se cijeni da su prioritetna za rješavanje u ovogodišnjem periodu”, navodi se u saopštenju.
“Generalni sekretarijat Vlade upućuje Javni poziv organima, organizacijama, udruženjima i građanima (u daljem tekstu: zainteresovana javnost) da se uključe u pripremu Godišnjeg programa rada Vlade za 2021. godinu i dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare preko online forme dostupne na linku: https://bit.ly/3p90YcY ili u pisanom (adresa: Bulevar revolucije 15, 81000, Podgorica) i elektronskom obliku (e-mail: almedina.vukic@gsv.gov.me) u formi koja je sastavni dio ovog poziva.”
Konsultacije zainteresovane javnosti u vezi sa pripremom Godišnjeg programa rada Vlade za 2021, trajaće do 1. marta 2021. godine. Nakon toga, trebala bi se usvojiti izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi. Otvorenost je odlika svake uspješne vlade, ali ostaje pitanje da li se ona sprovodi kao alibi zbog njenog neusvajanja do sada.

meCrnogorski available languages

Top