>>>
> Aktuelnosti > Vijesti > Vladika Boris: Nema ustoličenja tobožnjih pastira tuđe države u našem manastiru!

Vladika Boris: Nema ustoličenja tobožnjih pastira tuđe države u našem manastiru!

meCrnogorski available languages

Vladika Boris: Nema ustoličenja tobožnjih pastira tuđe države u našem manastiru!

Povodom Petrovdana, Sveštenstvo Crnogorske pravoslavne crkve služilo je liturgiju u crkvi Svetog Ivana Crnojevića na Cetinju. Episkop ostroško-nikšićki Boris Bojović poručio je da neće dozvoliti ustoličenje, kako je kazao, pastira neke tuđe države na Cetinju i u cetinjskom manastiru. Vjernici Crnogorske pravoslavne crkve kažu da su nezadovoljni što i ovaj praznik ne mogu da proslave u manastiru Svetog Petra Cetinjskog.

Praznik Svetih Apostola Petra i Pavla, u narodu poznat kao Petrovdan, Vjernici i sveštvenstvo Crnogorske pravoslavne crkve obilježili su liturgijom.

Vjernici su kako kažu nezadovoljni što i ovaj praznik ne mogu da proslave tamo gdje su to činili i njihovi preci.

 


Episkop ostroško-nikšićki Boris Bojović kaže da su svi manastiri i crkve crnogorske ali ne i sveštenstvo koje služi u njima. Zato poručuje da vjernici i Crnogorska pravoslavna crkva više neće ćutati.

“Otvoreno i jasno ćemo reći da na Cetinju nema ustoličenja osim ako uđe sveštenstvo Crnogorske crkve u cetinjski manastir. Molimo sve one koji su namjerili da bilo kada i bilo koga u Cetinjskom manastiru i našem svetom Cetinju postave da bude tobožnji pastir neke tuđe države to neće biti dozvoljeno”, kazao je Bojović.


Vladika Boris objasnio je i zašto:

“Tog ustoličenja nema jer crkva strane države želeći da ukrade našu istoriju i duhovnost želi da postavi nekoga koji ne priznaje crnogorski narod i koji nas poništava u svakom mogućem smislu.”

Bojović vjeruje da će kod svih preovladati ljubav, te da će pitanje crkve u Crnoj Gori riješiti na zadovoljstvo svih vjernika.

meCrnogorski available languages

Top