>>>
> Magazin > Menadžment > CoVID19 > Vučić da sluša struku, i ostavi Crnu Goru na miru!

Vučić da sluša struku, i ostavi Crnu Goru na miru!

meCrnogorski available languages

Vučić da sluša struku, i ostavi Crnu Goru na miru!

Vučić da sluša struku, i ostavi Crnu Goru na miru!

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša poručio je građanima da smanje kontakte i ostanu doma kad god mogu, ugostiteljima i privrednicima da poštuju propisane mjere i zakonske obaveze, a predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ne iznosi neistine i da Crnu Goru ostavi na miru.

 

View this post on Instagram

Komentarišući izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da Crna Gora nema ni laboratoriju za PCR testove, Mugoša je rekao da njegove tvrdnje ne zaslužuju komentar.

“On sigurno ima većih briga i ja stvarno ne razumijem njegovu potrebu da iznosi neistine na račun Crne Gore. Bolje bi bilo da ozbiljno shvati situaciju u svojoj državi i bolje bi bilo da je i ranije shvatio, jer ovaj virus zaista predstavlja ozbiljnu prijetnju. Da je to shvatio na vrijeme, sigurno bi situacija u Srbiji, a i u regionu bila bolja“, rekao je Mugoša.

Kazao je da kolege epidemiolozi iz Srbije znaju da se u Crnoj Gori jedino radi PCR dijagnostika, a “gospodinu Vučiću poručujem da ipak sluša struku i ostavi nas na miru”.

Mugoša je u izjavi za PR Centar kazao da se mjesecima ponavlja da su distanca, higijena i maska jedini način da se građani zaštite od koronavirusa.

“Smanjite kontakte, ostanite kući kad god možete, jer ova bitka se apsolutno ne može dobiti bez vaše pomoći i pravilnog postupanja. Građani, kao što vidite, broj zaraženih konstantno raste. Moramo sačuvati naše porodice, naše prijatelje“, poručio je Mugoša.

 

Direktor Institut za javno zdravlje Crne Gore Prof. dr Boban Mugoša o tvrdnji @buducnostsrbijeav da #CrnaGora nema ni laboratoriju za PCR testove na #Covid19: On sigurno ima većih briga i ja stvarno ne razumijem njegovu potrebu da iznosi neistine na račun Crne Gore. Bolje bi bilo da ozbiljno shvati situaciju u svojoj državi i bolje bi bilo da je i ranije shvatio, jer ovaj virus zaista predstavlja ozbiljnu prijetnju. Da je to shvatio na vrijeme, sigurno bi situacija u Srbiji, a i u regionu bila bolja.#CoronaInfoCG

A post shared by Vlada Crne Gore (@vlada_cg) on

Bolje bi bilo da Vučić ozbiljno shvati situaciju u svojoj državi i bolje bi bilo da je i ranije shvatio, rekao je Mugoša

Svima koji imaju simptome poručio je da ostanu doma, da se nikako ne kreću i da se jave izabranom ljekaru, ili nadležnom epidemiologu.

“Obavezno se izolujte dok god se ne utvrdi razlog simptoma, a ukućani neka izlaze samo po potrebi i obavezno nose masku od momenta izlaska iz kuće. Pozivam vas na odgovornost, empatiju i podršku u cilju zajedničkog očuvanja zdravlja“, poručio je Mugoša.

Istakao je da je uvidom u situaciju na terenu uočeno nepoštovanje mjera u ugostiteljskim objektima.

“Vaš rad zavisi od poštovanja mjera i zdravlja građana. Vi morate pomoći i biti odgovorni da bi sačuvali naše građane, radna mjesta i djelatnosti“, kazao je Mugoša.

Apelovao je na sve ugostitelje i privrednike da poštuju propisane mjere i zakonske obaveze i da kao jedinu alternativu ne ostavljaju zatvaranje djelatnosti.

“Čuvajmo zdravlje naših građana, čuvajmo nešu ekonomiju i naše živote“, apelovao je Mugoša.

 

 

… U međuvremenu, u Srbiji

 

meCrnogorski available languages

Top