>>>
> Magazin > Menadžment > CoVID19 > Vučiću, usredsredi se na Srbiju. #śedidoma

Vučiću, usredsredi se na Srbiju. #śedidoma

meCrnogorskienEnglish available languages

Vučiću, usredsredi se na Srbiju. #śedidoma Aleksandar Vučić

Vučiću, usredsredi se na Srbiju. Ne brini za Crnu Goru.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović poručio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se fokusira na svoju državu, a da će se Crna Gora snaći kupovinom robe na tržištima gdje nam ta roba neće biti oduzimana.

Izjava potpredsjednika Vlade Crne Gore Milutina Simovića:

Zahvalni smo predsjedniku Srbije na brizi o Crnoj Gori. Ipak, mislimo da je dobro da on cjelinu svoje pažnje usredsredi na zaštitu zdravlja i dobrobit građana Srbije. Snaći ćemo se mi. Na sreću još je država i tržišta na kojim je moguće za svoj novac kupiti nedostajuće proizvode, kao što smo u Srbiji kupili i hranu o kojoj govori predsjednik Srbije.
Takođe, i drugih je država u kojima je moguće s njihovim trgovinskim kućama ugovoriti kupovinu robe proizvedene u trećim zemljama, a da vam ne bude oduzeta kao što se to nama dogodilo sa respiratorima na tržištu Srbije.
Posebno smo zahvalni za najavljeni dodatak od dva respiratora koja bi nam predsjednik Srbije donirao na bazi dogovora sa liderom NSD. Pretpostavljamo kao izraz brige za navodno “ugroženi” srpski narod u Crnoj Gori. Nema potrebe za tim. Ne kalibriramo u Crnoj Gori medicinsku opremu po nacionalnim frekvencijama.
Crna Gora je odgovorna i organizovana građanska država koja je u stanju da i u najtežim okolnostima pandemije koronavirusa svakom svom građaninu obezbijedi maksimalni mogući nivo zdravstvene zaštite.

Ministar zdravlja Crne Gore se takođe srdačno “zahvalio” Vučiću

Ministar zdravlja Kenan Hrapović zahvalio se predsjedniku Srbije na ponudi da donira Crnoj Gori tri respiratora koja je naša zemlja naručila.
„Mi u Crnoj Gori razumijemo zašto Vlada Srbije nije dozvolila da naručeni respiratori dođu u Crnu Goru. Uz podršku zdravstvenim radnicima Srbije, ljekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv pandemije koronavirusa želim da se zahvalim predsjedniku Vučiću na ponudi da nam donira tri naša respiratora koja smo mi naručili za crnogorsko zdravstvo. Cijeneći ozbiljnost situacije u susjednoj državi vjerujemo da su ta sredstva u ovom trenutno potrebnija zdravstvenom sistemu Srbije“
– saopštio je ministar Hrapović.
Dodao je da je Crna Gora uvijek spremna da pomogne zdravstveni sistem i građanima Srbije, kao što je to i do sada radila.

meCrnogorskienEnglish available languages

Top